Lucruri importante de știut înainte de a solicita un credit de nevoi...

Lucruri importante de știut înainte de a solicita un credit de nevoi personale

0
DISTRIBUIȚI

Lucruri importante de stiut inainte de a solicita un credit de nevoi personale

Atunci cand ai nevoie de bani cu un scop specific, una dintre cele mai la indemana optiuni pe care le ai este un credit de nevoi personale. O astfel de solutie de finantare se remarca prin faptul ca se acorda usor, rapid si in ultimii ani nu necesita deplasarea la institutia financiara, ci doar completarea unor formulare online.

Creditul de nevoi personale poate sa fie obtinut atat de la banci, cat si de la IFN-uri (institutii financiare nebancare), ambele variante putand fi atractive in anumite situatii.

Daca iti doresti o finantare extrem de rapida, fara pasi birocratici, IFN-urile sunt solutia cea mai buna, deoarece iti ofera banii in doar cateva ore si de cele mai multe ori iti solicita doar cartea de identitate. De asemenea, daca iti doresti o suma mare de bani imprumutata pe o perioada lunga de timp, bancile sunt mai atractive deoarece percep dobanzi mai mici.

Ce trebuie sa stii inainte de a solicita un credit de nevoi personale?

Exista cateva lucruri extrem de importante pe care trebuie sa le stii, in asa fel incat creditul sa fie un instrument eficient pentru tine:

  1. Cu cat perioada de creditare este mai scurta, cu atat costul creditului este mai mic. Este important sa iti faci calculele in asa fel incat perioada de imprumut sa fie una minima.


    Atat la banci, cat si la IFN-uri, o perioada scurta de imprumut inseamna costuri mai mici;
  2. De cele mai multe ori, creditele sunt conditionate de veniturile pe care le ai. Chiar si atunci cand soliciti un credit doar cu buletinul, institutia financiara iti va verifica veniturile pentru a se asigura ca ai de unde sa achiti ratele ulterioare;
  3. Creditele trebuie sa fie solicitate pentru investitii care pot sa iti aduca beneficii reale. Este bine sa iei un credit pentru a investi intr-un business, pentru achizitii imobiliare sau pentru urgente. Nu este indicat sa iei un credit pentru a achizitiona un telefon, spre exemplu, care isi pierde valoarea extrem de repede si poate bloca sume considerabile de bani;
  4. Leul este cea mai buna moneda in care poti lua un credit. Daca nu vrei surprize date de cursul valutar, cea mai buna varianta de creditare este in lei. Leul tinde sa se deprecieze in timp in raport cu orice valuta, asadar, un credit in lei este aproape tot timpul cea mai ieftina optiune;
  5. Ai de ales intre mai multe tipuri de dobanzi. Orice credit este insotit de dobanda. In functie de nevoile pe care le ai poti alege dobanda fixa, dobanda variabila sau dobanda mixta. Pentru un credit nevoi personale pe termen scurt, cea mai buna optiune este dobanda fixa. Pentru unul pe termen lung, dobanda variabila este mult mai favorabila, deoarece in timp se poate diminua.

Creditul de nevoi personale este un instrument excelent, pe care este bine sa il ai la indemana in situatiile mai dificile din punct de vedere financiar. Pentru a profita de toate avantajele pe care le ofera insa, inainte de a-l solicita este bine sa te informezi foarte bine.