Mafia cimitirelor din Timișoara – 12.000 lei pentru săparea unei gropi care...

Mafia cimitirelor din Timișoara – 12.000 lei pentru săparea unei gropi care avea tariful de 895 lei. Avertismentul viceprimarului Cosmin Tabără

2
DISTRIBUIȚI

Viceprimarul liberal Cosmin Tabără a declarat, marți seara, la emisiunea PRESSALERT LIVE, că deocamdată nu a fost acționat în instanță de către firmele cărora le-a reziliat contractele în două cimitire din oraș.

Vă reamintim că la începutul acestei luni, la ordinul lui Tabără, Direcția de Patrimoniu a municipalității a reziliat unilateral contractul de concesiune încheiat în luna mai 2020 cu Societatea Casa Funerară Octavian și Adi S.R.L., având ca obiect prestarea de servicii și activități necesare exploatării și întreținerii cimitirelor de pe Calea Șagului și de pe str. Rusu Șirianu.

Edilul a declarat marți seara la emisiunea PRESSALERT LIVE că nu doar cimitirele amintite mai sus sunt cu probleme, ci toate sunt cu probleme, mai ales în privința modului de operare.

„Sunt adeptul administrării acestor cimitire de către societăți private. Au fost foarte multe probleme, iar marea greșeală a celor din instituțiile publice este că aceste contracte nu au fost urmărite. De asta s-a și creat ideea că fac ce vor. Fac ce vor pentru că li se permite. În Șagului și Rusu Șirianu am mers în control inopinat. Am găsit cruci rupte de pe mormânt și căzute, care nu au fost ridicate luni de zile, a trebuit să atragem atenția că trebuie ridicate.


Atrăgându-le atenția și presându-i, în ultima lună și jumătate au apărut schimbări majore în cimitirul din Calea Șagului, au apărut tomberoane, pubele de gunoi pentru sortare, a apărut apa la robinet pentru ca oamenii să o poată folosi la flori, s-a făcut curățenie. Dar acolo s-a încercat să se construiască fără autorizație extinderea unei capele, lucru inacceptabil, dar acolo sunt niște tarife peste care ei nu pot trece și le-au încălcat în permanență. De exemplu, am fost sesizați că o groapă care avea 895 de lei tariful, a încercat să li se ia (n.r. – aparținătorilor) 12.000 de lei”, a relatat Cosmin Tabără.

Viceprimarul a mai dat și alte exemple: „gropile nu au fost săpate la dimensiunea care trebuia. De exemplu, la săpat groapă și înhumare adult aveam tarif unitar fără TVA 188 de lei, cu TVA 224 de lei, tarif înhumare copil 99 lei. La cimitirele din Lipovei și Stuparilor continuă aceeași firmă pentru că nu s-au prezentat la licitație. Ca reclamații (n.r. – în Șagului), firmele îi forțau să contracteze și alte servicii pe care noi nu îi obligam să le facă. Unei alte doamne, cu rudă decedată din cauza covid, I s-a cerut achitarea sumei de 1.600 de lei față de 700-800 de lei cât era. Altă persoană spune că nu a folosit capela și a plătit taxă pentru aceasta.”

Cosmin Tabără spune că lucrurile nu se vor opri aici și că societățile din cimitire trebuie să-și facă treaba.

Întrebat dacă au venit la el cu plicul, edilul a răspuns: „cu plicul în niciun caz. Cu vorbe au venit. Nu mi s-a oferit nimic, am suficient, lumea mă cunoaște. Au venit prin tot felul de prieteni, au fost și colegi. Trebuie să știe foarte clar că indiferent de situație, există lucruri pe care nu le cunoști, dar în ceea ce privește corectitudinea sunt un tip onest.”

2 COMENTARII

  1. Am plătit 1600 lei pentru săpat groapa, înmormântat, acoperit cu pământ și apoi, după 6 săptămâni de 7curățat mormântul de flori. Am fost mulțumită. În schimb, nu vrea nimeni să verifice firmele de pompenfunebre, cum confisca efectiv cei 5429 de lei, ajutorul de înmormântare, fără bon, chitanță sau factură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.