Medicul Virgil Musta, dezvăluire la PRESSALERT LIVE: i s-a propus să fie...

Medicul Virgil Musta, dezvăluire la PRESSALERT LIVE: i s-a propus să fie ministrul Sănătății. De ce a refuzat

0
DISTRIBUIȚI

Este pe baricade de mai bine de un an și a asistat la drame, dar a avut parte și de bucurii în plan profesional. Doctorul Virgil Musta, șeful Secției de Boli Infecțioase de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara a vorbit în emisiunea PRESSALERT LIVE despre cum a trecut prin pandemie și ce propuneri interesante a primit ca urmare a notorietății dobândite.

„Am fost de mai multe ori întrebat: cum ești după un an? Sunt mai în vârstă cu un an și cred că îmbătrânit cu 10. A fost un consum enorm atât din punct de vedere al timpului și al presiunii și psihic. Am trăit moment de bucurie, de fericire, dar și momente pe care n-aș mai vrea să le trăiesc, în care am văzut drame în comunitate, am văzut drame în familie, am avut drame printre colegi, care îi salvau pe alții, dar le mureau aparținătorii cei mai dragi, părinții pe care nu am putut să îi salvăm. A fost un an al contradicțiilor, a fost un an al scindării sociale, în care mai mult ca niciodată am văzut această discrepanță în societate”, a declarat medicul Virgil Musta.

Acesta a mai spus că deși a avut parte de numeroase atacuri la persoană, credința a fost la baza echilibrului său. El s-a concentrat pe grija pentru pacienți. „Am spus de la început că războiul nu se câștigă în spital și nu se câștigă de către un om, se câștigă de către comunitate. Am fost impresionat de modul în care a reacționat comunitatea la toate apelurile noastre și la ceea ce spuneam noi că trebuie să facă. Apoi, din păcate, a intervenit ceva și societatea s-a scindat. Cred că ghinionul a fost că a fost an electoral. Nici prea multă notorietate nu este bună pentru că dacă nu știi să o stăpânești nu e bine și nici acea înverșunare împotriva mea nu mi-a picat bine. Majoritatea oamenilor au observat efortul meu și asta m-a ținut în priză în această bătălie”, a afirmat doctorul Musta.

Acesta a dezvăluit la emisiunea PRESSALERT LIVE că i s-a propus să fie ministrul Sănătății, sau aici în Timișoara, prefect, primar sau președinte de consiliu județean.

„Nu m-a interesat și nici acum nu mă interesează.


Dacă voiam să intru în politică puteam să o fac acum 20 de ani și să am o bogată activitate politică, chiar am avut această posibilitate. Tata a fost liberal, el a înființat PNL în Timișoara, dar am preferat să fac medicină. Dacă nu aș fi avut notorietate nimeni nu îmi făcea nicio propunere. Nu am vrut să profit de această situație. Notorietatea pe mine m-a ajutat că am putut să transmit ce am considerat că este important să transmit comunității pentru a face bine și rezultatele s-au văzut. Timișoara a fost vârf de lance în această bătălie, am avut de câștigat, am primit dotări, am ajuns la standardul european similar cu Spitalul «Matei Balș» din Capitală. A ajuns cumva să se dea ora exactă de la Timișoara și poate asta a deranjat. Am avut oameni nu doar din Timișoara care mă ascultau. M-au sunat oameni din țară și din aproape toate țările europene, Statele Unite, care erau în dificultate, nu găseau acolo rezolvare și își puneau speranța în sfatul meu”, a relatat Virgil Musta.

Reputatul doctor a mai precizat că poate vreodată se va gândi să scrie o carte despre cum a trecut prin pandemie.

„Am învățat că dacă ai o echipă puternică poți să reușești, dacă echipa ar fi dezertat, ar fi fugit la oricare dintre amenințările pe care le aveam nu am fi avut rezultatele pe care le-am avut. Societatea a reacționat extraordinar. Când am cerut sprijin, fiecare cu ce a putut a căutat să ne susțină. Pandemia, pe lângă anumite deficiențe, a scos la iveală caracterele oamenilor, a scos la iveală faptul că datorită educației noastre sanitare starea de sănătate era precară și formele grave de boală au fost făcute de cei cu foarte multe patologii”, a spus medicul de la „Victor Babeș”.

Virgil Musta spune că este nevoie de un pact social.

„Trebuie să începem cu un pact social al tuturor categoriilor ca să avem o armonie pentru că după un război țara e răvășită din punct de vedere social și sufletesc. Al doilea element este să vedem ce putem face pentru sănătatea noastră, să acceptăm să facem măcar o dată pe an o consultație, să mâncăm mai sănătos, să evităm toxicele și elementele nocive, să milităm pentru un mediu curat și atunci ne va găsi mai pregătiți o nouă provocare medicală atât din punct de vedere al cunoștințelor cât și al sănătății”, a mai spus medicul Virgil Musta la emisiunea PRESSALERT LIVE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.