„Migrații. Homo Viator”, expoziție cu temă de actualitate, la Muzeul de Artă...

„Migrații. Homo Viator”, expoziție cu temă de actualitate, la Muzeul de Artă din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Expoziția „Migrații. Homo Viator”, semnată de artista timișoreancă Alina Cioară, care are drept temă migrația, va fi deschisă la muzeul de artă din Timișoara în data de 1 iunie, la etajul II al Palatului Baroc.

Proiectul, la care Alina Cioară lucrează de la vârsta de 18 ani, are trei părți, intitulate DEPARTURE, F(L)IGHT, TRANSITION, și abordează teme contemporane prezentate într-o manieră stilizată, în care actualitatea socio-economică interferează cu psihologia individuală.


Demersul actual continuă două proiecte începute cu peste 20 de ani în urmă și închide această temă nu întâmplător la Timișoara, orașul asaltat de migranți pentru a ajunge de aici în țările Europei occidentale. Expoziția se adresează inclusiv oamenilor și copiilor cu deficit de vedere și, în parteneriat cu liceul teoretic special „Iris”, sub îndrumarea profesorului de psihologie  John M. Kennedy de la Universitatea din Toronto, artista va organiza, pe durata expoziției, ateliere dedicate persoanelor nevăzătoare.

Expoziția va putea fi vizitată până în 10 iunie, iar Alina Cioară va putea fi întâlnită în data de 2 iunie, în cadrul seriei „Artists Talk/Outdoor Sessions”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.