Ministrul de Interne despre criza migranților: „Timișoara nu a fost și nu...

Ministrul de Interne despre criza migranților: „Timișoara nu a fost și nu este lăsată singură”. Migrantul ucigaș este deja în altă țară

1
DISTRIBUIȚI

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a spus astăzi, la finalul audierilor din Parlament pe marginea problemei migranților de la Timișoara, că România este o țară sigură. Acesta a cerut însă ca situația „să nu fie politizată și nici exploatată punctual”.

Bode a declarat, astăzi, după audierea în cazul comisiilor parlamentare, că a explicat acolo situaţia bărbatului care a ucis un migrant la Timişoara. „Tribunalul Timiş a emis un mandat de arestare pentru cel pe care noi îl considerăm pe baza tuturor datelor vinovat de crima de la Timişoara. El este dat în urmărire naţională şi internaţională. Ştim identitatea lui, cunoaştem absolut toate datele despre el, cum a ajuns în România. El a plecat din România şi este în vizorul autorităţilor române şi a partenerilor europeni pentru a fi reţinut”, a spus Lucian Bode.

„Am explicat în faţa comisiei câţi migranţi au intrat în România anul trecut, câţi au intrat în acest an, câţi au fost opriţi la frontiera cu Serbia şi întorşi în Serbia şi câţi au intrat în România şi benefficiază de un program de protecţia. Datele nu sunt destinate publicităţii. Însă, am arătat în faţa comisiilor de specialitate faptul că în centrele noastre, inclusiv în centrul de la Timişoara avem capacitatea să creştem numărul de locuri astfel încât aceşti migranţi să nu se plimbe liberi pe stradă şi să nu aibă nicio formă de protecţie.


Este foarte important. 98 la sută dintre cei identificaţi pe raza municipiului Timişoara aveau forme legale de şedere temporară în România, fie că erau alocaţi centrului de la Timişoara, fie că erau alocaţi altor centre”, a mai transmis Bode.

„Timișoara nu a fost și nu este lăsată singură în această chestiune. În gestionarea operativă a evenimentului Timișoara au fost angrenate capabilități din partea MAI, autorități locale, mai exact toate autoritățile cu atribuții pe linia siguranței naționale. Cooperarea cu autorit locale a fost și este foarte bună. Toate instituțiile s-au implicat activ în gestionare situație”, a afirmat ministrul de Interne

Lucian Bode a cerut, în schimb, „să nu politizăm și să nu exploatăm un eveniment punctual”. „Subiectul este emoțional, dar trebuie gestionat pragmatic și matur. Îi asigur timișoreni și, de asemenea, pe toți românii că situația este sub control și suntem pregătiți pentru alte scenarii dacă, Doamne ferește, lucrurile vor lua o altă turnură. România este un stat sigur”, a mai spus Bode.

Vă reamintim că, în 19 aprilie, un afgan în vârstă de 27 de ani a murit, iar un altul a ajuns în stare gravă la spital, după ce au fost înjunghiați de un alt migrant, în zona Gării de Nord din Timişoara. Sute de migranţi au fost adunaţi în următoarele zile din zona repsectivă, dar și din alte locuri din oraș.

În 29 aprilie, Tribunalul Timiş a emis mandat de arestare preventivă în lipsă pe numele cetăţeanului afgan care a fost identificat drept principalul suspect în această crimă.

1 COMENTARIU

  1. deci astia din MAI stiu ca e in alta tara. cum sa fi fugit din tara deja daca nu cu ajutorul MAI? granitele sunt varza. UIE MAI si UIE UE, UEI si statului roman!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.