Ministrul Sănătății, sub prelata mizerabilă a noului centru de vaccinare: „Timișoara a...

Ministrul Sănătății, sub prelata mizerabilă a noului centru de vaccinare: „Timișoara a fost un exemplu de bune practici” FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Primul centru de vaccinare din mașină (drive-thru) din oraș a fost inaugurat vineri dimineață în parcarea Shopping City Timișoara din Calea Șagului, nr. 100. Centrul va funcționa în perioada 7 mai 2021 – 7 august 2021, zilnic, între orele 8:00 și 20:00. Imunizarea se va face fără programare, cu serul produs de compania Pfizer.

La inaugurarea centrului au participat Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, Dominic Fritz, primarul Timișoarei și Zoltan Nemeth, prefectul județului Timiș. Aceștia din urmă și-au întâmpinat oaspetele de la guvern cu o prelată care pare să nu mai fi fost spălată de ani de zile întinsă deasupra zonei de vaccinare.

„O să ajungem în aceste zile în scenariul verde. În toată această campanie comună pe care o desfășoară comunitatea timișoreană împotriva acestei pandemii, campania Pune umărul pentru Timișoara, o campanie pentru vaccinare în masă este un element foarte important. Am făcut primul maraton, acum deschidem acest drive-thru pentru că vrem ca orice timișorean să aibă acces la vaccinare”, a declarat, vineri, primarul Dominic Fritz.

Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, a declarat că nu a ales întâmplător ca prima vizită în teritoriu să fie la Timișoara.

„Timișoara este un exemplu de bune practici, care se suprapune pe principiile pe care le promovăm în mandatul de la Ministerul Sănătății. A fost un exemplu de bune practici în ceea ce privește colaborarea între medicii specialiști și medicii de familie prin aplicația Pandemic Controller, a fost un exemplu de bune practici în ceea ce privește implicarea medicilor de familie în campania de vaccinare, care au reușit să vaccineze peste o mie de persoane cu AstraZeneca. De asemenea, este un exemplu de bune practici și pentru proiectul Oxigen pentru Timișoara, prin care mulți pacienți au fost salvați în perioadele de vârf ale pandemiei. Timișoara continuă să facă lucrurile bune printre primii și cred că tot acest efort merită susținut și multiplicat la nivel național”, a afirmat ministrul Sănătății.

Persoanele care doresc să se vaccineze pot veni cu autoturisme cu capacitate maximă de 4+1 persoane. În zona de triaj este nevoie să prezinte un document de identitate. E preferabil ca persoanele să se prezinte cu chestionarul de triaj completat, care se poate descărca de pe site-ul platformei naționale de vaccinare, la adresa: https://vaccinare-covid.gov.ro/chestionar-triaj-vaccinare-adulti/. Dacă nu se prezintă cu documentul printat și completat, acesta poate fi completat la fața locului, sub supravegherea medicului.

Pe tot parcursul triajului și al procesului de vaccinare, persoanele rămân în mașină.


După vaccinare, mașinile vor ocupa un loc în parcare în zona post-vaccinare. În perioada de staționare în zona de post-vaccinare se vor tipări adeverințele de vaccinare care vor fi înmânate direct la mașină.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.