Nou înființatul centru de proiecte al Primăriei Timișoara are director. Ce buget...

Nou înființatul centru de proiecte al Primăriei Timișoara are director. Ce buget va avea la dispoziție

0
DISTRIBUIȚI

Alexandra Rigler a câștigat concursul organizat de Primăria Timișoara și este noul director al Centrului de Proiecte al Municipiului Timișoara, instituția care va acorda finanțări nerambursabile în domeniile cultură, educație, tineret, sport, mediu și implicare civică și socială.

Conform anunțului municipalității, Alexandra Rigler, în vârstă de 31 de ani, are experiență în management și producție culturală, precum și în accesarea de finanțări nerambursabile la nivel local, național și european. Complementar formării de bază în domeniul arhitecturii și urbanismului, Alexandra Rigler s-a specializat în management și antreprenoriat, fiind inițiatoare, coordonatoare și colaboratoare în numeroase proiecte din sectorul cultural și creativ.

„Primăria Municipiului Timișoara a alocat 11 milioane de lei anul acesta pentru finanțări nerambursabile.


Centrul de Proiecte va gestiona aceste fonduri extrem de necesare, după un an în care atât sectorul cultural independent, cât și fundațiile și ONG-urile au suferit enorm. Mă bucur că Alexandra Rigler, o persoană respectată în comunitatea timișoreană pentru proiectele pe care le-a gestionat, a decis să se alăture acestui proiect care va da restartul evenimentelor în Timișoara și va canaliza energiile necesare pentru anul 2023, an în care orașul va deține titlul de Capitală Culturală Europeană”, a transmis primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Alexandra Rigler a activat în echipa Anualei și mai apoi a Bienalei Timișorene de Arhitectură Beta, a cărei coordonatoare a fost pentru cea de-a treia ediție din 2020, în Consiliului Teritorial de conducere al Ordinului Arhitecților din România – Filiala Teritorială Timiș, în comitetul de experți al Premiului European pentru Spațiul Public Urban, în cadrul platformei de colaborare F O R, precum și în diverse ONG-uri (ÎN COMUNITATE, MOJAR, De-a Arhitectura, FABER).

„Combinația optimă de încredere, putere de muncă, deschidere și responsabilitate m-a ajutat până acum să duc la bună îndeplinire proiectele la care m-am angajat. La fel va fi și în cazul Centrului de proiecte”, a transmis și Alexandra Rigler, noul director al Centrului de proiecte.

În următoarele zile, Centrul de proiecte va anunța și lansarea apelurilor de finanțare pentru sectorul cultural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.