Nouă persoane au murit după ce cablul unei telecabine s-a rupt, într-o...

Nouă persoane au murit după ce cablul unei telecabine s-a rupt, într-o stațiune din Italia

0
DISTRIBUIȚI

Nouă persoane au murit după ce o telecabină ce lega lacul italian Maggiore de un munte învecinat s-a prăbușit, duminică, a informat agenția italiană de știri ANSA. De asemenea, doi copii răniți au fost duși la spital cu elicopterul.

Linia de telecabine Stresa Mottarone transportă localnici și turiști din celebrul oraș Stresa, aflat pe malul lacului Maggiore, până la o înălțime de aproape 1.400 de metri deasupra nivelului mării, pe vârful muntelui Mottarone, în circa 20 de minute, notează Reuters.

„Accident grav la telecabina Stresa-Mottarone. Salvamont și alte echipe de salvare sunt la fața locului.


Au intervenit și două elicoptere ambulanță”, a anunțat pe Twitter serviciul de salvare montană.

Potrivit ANSA, telecabina transporta 11 persoane, iar doi copii au fost duși cu elicopterul la spitalul din Torino.

UPDATE Cei doi copii, cu vârsta de 5 și respectiv 9 ani, sunt de altfel singurii supraviețuitori ai accidentului.

„Acesta este bilanțul final (nouă morți și doi copii răniți – n.r.), având în vedere că telecabina transporta 11 persoane când s-a produs dezastrul”, a declarat Simone Bobbio, purtător de cuvânt al serviciului salvamont pentru regiunea Piemont, pentru agenția Reuters.

Linia de transport a fost redeschisă recent după ridicarea restricțiilor contra epidemiei de coronavirus. Capacitatea telecabinei este de 40 de pasageri.

UPDATE Cel puțin 13 persoane au murit și trei au fost rănite grav duminică, după ce o telecabină din apropierea lacului Maggiore din Italia s-a prăbușit, transmite Reuters care citează oficiali locali și salvatori.

„Suntem devastați”, a spus Marcella Severino, primarul din Stresa, la RAI, în timp ce premierul italian Mario Draghi a transmis condoleanțe familiilor victimelor și „un gând special” pentru copiii răniți.

Conform Reuters, primarul Severino a povestit că telecabina a căzut și s-a rostogolit de mai multe ori, înainte să se oprească în copacii din zonă.

Inițial, au fost anunțați 9 morți.

Salvatorii locali au intervenit de urgenţă, iar un elicopter a preluat o parte dintre pasagerii răniţi, conform BBC. Doi copii în stare gravă au fost transportaţi de urgenţă la spitalul din Torino.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.