Noul corp de clădire al Spitalului de Copii din Timișoara ar putea...

Noul corp de clădire al Spitalului de Copii din Timișoara ar putea fi gata în 2021, după opt ani de la deschiderea șantierului FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-309768267">

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a vizitat în această dimineață, împreună cu primarul Dominic Fritz și prefectul Zoltan Nemeth, la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara, unde de mai mulți ani se află în construcție un nou corp de clădire, cu finanțare atât din partea administrației locale, cât și din partea autorităților centrale. Stadiul lucrărilor executate este de 88% și se preconizează finalizarea lucrării până la sfârșitul acestui an.

Managerul Spitalului „Louis Țurcanu”, doctorul Ovidiu Adam, alături de directorul medical Mihai Gafencu, au prezentat stadiul pentru noua aripă: structura este realizată, finisajele interioare în proporție de 90%, clădirea este prevăzută cu sisteme smart de iluminare și încălzire. Acolo vor funcționa UPU (Unitate de Primire Urgenţe), o policlinică, laboratoarele de analize și secţiile de Radiologie, chirugie, ATI, prematuri. În noul corp vor fi amenajate spații pentru mame, astfel încât acestea să poată rămâne, în condiții de confort, alături de copiii lor aflați în tratament. Managerul spitalului a menționat și necesitatea amenajării pe acoperișul-terasă a unui heliport.

„M-am bucurat, azi, să o întâmpin pe doamna ministru al Sănătății Ioana Mihăilă, care a ales ca primă vizită în țară Timișoara. Împreună am inspectat stadiul lucrărilor la noul corp în construcție al Spitalului de copii Louis Țurcanu, care va fi gata anul acesta, după 8 ani de tergiversări. Vom susține, tot împreună, acest proiect cu dotări moderne și ne dorim să-l dăm în folosință cât mai repede. Aici vin copii din tot vestul țării, iar Țurcanu le oferă îngrijiri unice în țară, cum este transplantul medular”, a declarat primarul Fritz.

„În mandatul meu, îngrijirile medicale pentru copii sunt o prioritate. Mă bucur să văd aici cum se ridică un spital modern, dotat cu circuite medicale de secolul XXI. Voi susține toate demersurile municipalității și ale Spitalului «Louis Țurcanu» pentru diversificarea îngrijirilor medicale pentru copii. Astfel, asigurăm pacienților servicii de calitate de la profesioniști, într-un spital cu dotări de ultimă generație”, a declarat ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.

Aceasta, împreună cu primarul Fritz, prefectul Nemeth și directorul DSP Timiș, Flavius Cioca, au inaugurat, tot în această dimineață, centrul de vaccinare drive-thru amplasat la Shopping City Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.