Primăria Timișoara a ales, înainte de Paște, care este casa de avocatură care va fi plătită pentru a găsi o soluție în cazul Colterm SA, societatea de termoficare a Timișoara. În 1 aprilie, municipalitatea a postat o invitație pentru achiziționarea de servicii de asistență și consultanță juridică. Asta după ce în martie, Consiliul Local Timișoara a aprobat o hotărâre pentru achiziționarea serviciilor. Potrivit documentației, se dorește astfel securizarea patrimoniului COLTERM și aducerea lui în patrimoniul municipiului Timișoara acolo unde este cazul, precum și continuarea serviciului public de furnizare a agentului termic și analizarea bugetului orașului raportat la datoriile companiei de termoficare.
Au fost depuse șase oferte – asocierea SCPA Stănilă și Asociații – SCPA Maier, Ciucur și Asociații, Schönherr și Asociații SCA, Filip SCA, SCA Galu & Asociații, Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen SCA și Dentons Europe Zizzi-Caradja și Asociații SPRL, ia câștigătoare a fost desemnată firma româno-austriacă , Schönherr și Asociații SCA.
Aceasta a venit cu un tarif de 350 lei/oră, oferta fiind de 1.060.500 lei fără TVA, în condițiile în care asocierea Stănilă – Maier, Ciucur a venit cu un tarif de 210 lei/oră, oferta fiind de 824.000 lei fără TVA. Chiar și Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen SCA care a venit cu cel mai scump tarif de 750 lei/oră, a avut o ofertă finală mai mică – 900.000 lei fără TVA. Câștigătorii au primit în schimb pe linie 25 de puncte pentru strategia propusă pentru cele trei obiective ca și Nestor Nestor, în timp ce ofertele financiare mai avantajoase au primit punctaj mai mic pentru soluțiile propuse, astfel că la final cel mai mare punctaj la primit firma româno-austriacă.
Comisia de evaluare a fost formată din viceprimarul Ruben Lațcău , care a fost și președinte, administratorul public Matei Creiveanu, Steliana Stanciu, directorul Direcției Economice, și Mihaela Dumitru, șeful Biroului Contencios.