Pericol de moarte pe „acoperișul lumii”. Alpinistul timișorean Horia Colibășanu, surprins de...

Pericol de moarte pe „acoperișul lumii”. Alpinistul timișorean Horia Colibășanu, surprins de o avalanșă în Himalaya

0
DISTRIBUIȚI

Echipa formată din alpiniștii români Horia Colibășanu, Marius Gane și slovacul Peter Hámor a fost în pericol de moarte în timpul expediției în care încearcă să parcurgă o rută în premieră mondială către vârful Dhaulagiri (8.167 metri înălțime).

Noaptea trecută, la 6.800 de metri altitudine, o avalanșă a venit peste cortul în care se aflau cei trei alpiniști și i-a îngropat în zăpadă. Au fost nevoiți să taie cortul cu briceagul pentru a ieși.

„Peter și Horia au ieșit primii. Marius a mai întârziat pentru că nu și-a găsit imediat bocancii în cortul surpat sub zăpadă. Din fericire, au reușit să își găsească adăpost într-o grotă pentru restul nopții și să ajungă în siguranță în tabăra 1. Horia a transmis de acolo că toți trei sunt teferi, dar trebuie să coboare în tabăra de bază. În funcție de vreme și de celelalte condiții aceștia vor hotărî în zilele următoare dacă reiau ascensiunea”, a transmis echipa prin intermediul paginii de Facebook a lui Horia Colibășanu.

În 18 martie, Horia Colibășanu a început expediția în Himalaya.


El a plecat din România spre Nepal cu obiectivul de a deschide o rută nouă spre vârful Dhaulagiri, alături de Marius Gane și Peter Hámor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.