Pericol pe șosele. Aproape jumătate dintre mașinile oprite în trafic de inspectorii...

Pericol pe șosele. Aproape jumătate dintre mașinile oprite în trafic de inspectorii de la RAR au probleme

0
DISTRIBUIȚI

Din 304 autovehicule oprite în trafic și verificate de inspectorii RAR în județele din vest, aproape jumătate dintre acestea (42,76%) prezentau deficiențe majore și/sau periculoase. 33 de autovehicule au fost încadrate în categoria „pericol iminent de accident”, 14,29% prezentau neconformități în ceea ce privește emisiile poluante, iar nouă aveau ITP expirat sau anulat.

Inspectorii RAR au intensificat săptămâna aceasta controalele desfășurate pe raza județelor Satu Mare, Bihor, Arad, Timiș și Caraș-Severin. Au fost suplimentate echipajele de control tehnic în trafic, astfel încât s-au efectuat zilnic acțiuni cu câte două echipaje în fiecare județ.

Demersul inspectorilor RAR are drept scop înlăturarea din circulație a autovehiculelor care, prin deficiențele tehnice pe care le au, pun în pericol siguranța traficului.

„Pentru Registrul Auto Român a fost și rămâne o prioritate starea tehnică bună a mașinilor, motiv pentru care vă recomandăm să nu uitați să treceți pe la service de câte ori este necesar și să aveți grijă să păstrați autovehiculul în parametri de siguranță.


Vă reamintim, de asemenea, că puteți redobândi talonul reținut în trafic doar în urma reinspectării tehnice a autovehiculului, activitate prin care se certifică remedierea defecțiunilor constatate cu ocazia controlului. Demersul este posibil doar la reprezentanțele Registrului Auto Român din întreaga țară”, au transmis, vineri, reprezentanții RAR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.