Poliția Locală Timișoara va verifica dacă proprietarii și-au curățat terenurile de vegetație....

Poliția Locală Timișoara va verifica dacă proprietarii și-au curățat terenurile de vegetație. Ce amenzi pot fi aplicate

0
DISTRIBUIȚI

Dacă nu v-ați preocupat de terenurile pe care le dețineți în Timișoara, trebuie să știți că riscați să plătiți amenzi nu tocmai mici.

Poliția Locală va verifica terenurile, iar dacă ați omis să le salubrizați, cosiți buruienile și vegetația crescută pe acestea, amenzile sunt cuprinse între 1.500 și 2.500 lei, conform unei hotărâri a consiliului local.

În ultima perioadă, spun reprezentanții Poliției Locale, s-a constatat o creștere a numărului de reclamații primite de la timișoreni referitoare la terenurile neîntreținute de proprietari, nesalubrizate și necosite.

În anii trecuți au fost efectuate zeci de acțiuni de verificare a acestora, fiind identificate peste 300 de terenuri virane pe teritoriul orașului.

Din acest motiv, Poliția Locală va demara, de luni, 17 mai, ample acțiuni de verificare a terenurilor în care sunt constatate sau sunt semnalate de către timișoreni astfel de nereguli.

De asemenea, cum pe majoritatea acestor terenuri s-a constatat prezența ambroziei, plantă care provoacă alergii grave și are efecte nocive asupra unui număr mare de persoane, din luna iulie vor fi efectuate verificări și pe această linie.

Sancțiunile pe care le riscă cei care nu-și curăță terenurile de ambrozie sunt, conform Legii nr.


62/2018, de la 1.000 lei la 5.000 lei pentru persoanele fizice şi de la 10.000 lei la 20.000 lei pentru persoanele juridice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.