Pompieri care se întorceau de la un incendiu, eroi pentru un copil...

Pompieri care se întorceau de la un incendiu, eroi pentru un copil de opt ani lovit de autobuz, în Timiș

0
DISTRIBUIȚI

Cătălin, Nicușor și Sorin sunt cei trei pompieri care, zilele trecute, în timp ce se întorceau de la un incendiu, au intervenit pentru salvarea unui copil lovit de un autobuz.

Mama copilului le-a povestit acestora că mergea cu fiul ei și cățelul pe marginea drumului. La un moment dat, cățelul a ieșit în stradă, iar copilul a sărit după el și a fost lovit de un autobuz.

Pentru că au dat dovadă de spirit civic și profesionalism, cei trei pompieri au fost recompensați de către comanda subunității.

„Am fost alertat în jurul orei 18:20, să mă deplasez cu autospeciala de 10.000 de litri de apă la un incendiu în localitatea Satchinez. După primirea ordinului de retragere, am început deplasarea înapoi către unitate. Eram aproape de ieșirea din localitatea Sânandrei, când am observat mai multe mașini oprite pe partea carosabilă și mai multe persoane care alergau.


Dându-mi seama că e vorba de un accident, am oprit autospeciala și am alergat către locul evenimentului. Mă așteptam să văd mașini avariate, poate chiar și victime, dar ce am găsit acolo m-a marcat profund. Când am ajuns la locul accidentului, am văzut un copil de vreo opt ani, inconștient, întins pe partea carosabilă. Poți să participi la sute de intervenții și poți să vezi sute de victime, dar niciodată nu te poți obișnui cu imaginea unui copil care suferă enorm. În acel moment, ai da orice ca să schimbi lucrurile. M-am apropiat rapid de copil și am observat că respiră. Imediat am început să-i acord primul ajutor medical până au sosit colegii de pe cealaltă autospecială și împreună am avut grijă de copil până a ajuns un echipaj SMURD care l-a preluat. În tot acest timp, am păstrat legătura cu dispeceratul și le-am dat detalii despre starea victimei. Nu a fost deloc ușor. M-am simțit mai bine când au ajuns și colegii de pe autoscară. Ei au balizat zona ca să nu se mai întâmple vreo tragedie și m-au ajutat să acordăm primul ajutor copilului”, a povestit unul dintre salvatori.

Pompieri au transmis următorul mesaj: „Dragi părinți, nu lăsați nesupravegheați copiii nici un moment. Învățați-i despre pericolele la care se expun când ies pe stradă. Chiar dacă suntem salvatori de ani buni și am văzut zeci de victime în diverse situații, cel mai greu ne este să depășim momentele în care victimele sunt copii, de aceea vă rugăm, aveți grijă de ei!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.