Povestea lui Junior One, rapperul timișorean din Londra supărat pe clasa politică...

Povestea lui Junior One, rapperul timișorean din Londra supărat pe clasa politică din România

0
DISTRIBUIȚI

Rapperul timișorean Junior One, care este stabilit de câțiva ani în capitala Marii Britanii, a lansat recent „Happy Days”, un nou single extras din albumul „Fearless”, un disc care conform mărturisirilor proprii are arome de gangsta rap cu influențe reggae.

Pe numele său adevărat Szucs Csaba, artistul s-a născut în 9 ianuarie 1986 la Timișoara și a fost inspirat de muzica lui Michael Jackson, Queen și Roxette. A rămas orfan de ambii părinți la vârsta de 9 ani și de atunci viața lui a cunoscut o întorsătură neașteptată.

„Am început să compun versuri la vârsta de 13 ani inspirat de 2Pac, Dmx, La Familia, Bug Mafia si mulți altii. La vremea aceea Hip Hop-ul era încă nou în România, țin minte că se vindeau «la negru», pe casete, după aceea pe CD-uri la piață, și începeau să fie la modă hainele largi. Pe la 16 – 17 ani am început să merg la party-urile din Timișoara organizate de Pacha Man, unde se făcea freestyle (rime pe moment) și breakdance. Acolo am avut si prima dată contact cu publicul. Îmi aduc aminte cu drag de acele vremuri, din păcate în momentul de față nu mai este chiar așa, chiar dacă muzica hip-hop a evoluat foarte mult de atunci”, își amintește Junior One.

Timișoreanul care a apărut și în videoclipul lui Pacha Man la piesa „Același sânge” a avut o serie de colaborări cu nume cunoscute din scena națională de hip hop și a lansat mai multe single-uri care au avut parte de un feedback pozitiv, printre acestea numărându-se Probleme (în colaborare cu George Hora), Iarbababa (pe mixtape-ul lui Skizzo Skillz), Conexiuni (cu El Nino), Celebrating life (cu Sean Norvis), iar în 2012 a scos „Același Ghetto”, o piesă protest față de clasa politică din țara noastră.

„Sunt revoltat si acum pe situatia politică din România, Cred că piesa «Acelaşi ghetto» se potrivește si astăzi, chiar dacă are nouă ani vechime. Nu mi se pare normal să muncești 8-10 ore pe zi și să nu ai destui bani de mâncare și utilități. Nu e normal într-o țară din Uniunea Europeană să existe grupări de interese din epoca de tristă amintire, care să legifereze la fel cum nu e normal ca foști securiști să ajungă politicieni.


E multă manipulare, hoție, interlopeală și săracie… practic e acelasi ghetou de 30 ani încoace”, a spus rapperul.

Sătul de situația din țara noastră și dezamăgit de unii oameni din jurul său, Junior One a părăsit țara noastră la vârsta de 28 de ani și s-a stabilit la Londra. După o pauză din activitatea muzicală, artistul a revenit cu forțe proaspete.

„M-am adaptat destul de ușor acolo, deoarece sunt obișnuit din copilărie să mă adaptez. Eu am crescut orfan si si am fost nevoit să mă descurc. Sunt un supraviețuitor. M-am reapucat de muzică anul trecut în septembrie pentru că aveam multe pe suflet adunate, doar că nu gaseam motivatia necesară de a mă apuca, până când am fost contactat de un vechi prieten foarte talentat și pasionat de muzică, cu care făceam beaturi în trecut. Este vorba de inginerul meu de sunet, Pop Rareș Vlad. Am un home studio, dar e exact ce îmi trebuie pentru ceea ce fac eu momentan. Am și un magazin online de instrumentale hip hop, care se numește Big Bang Beats”, a povestit Junior One.

Anul acesta Junior One a participat la un concurs organizat de celebrul rapper Snoop Dogg și s-a calificat printre finaliștii acestuia cu piesa „My Dealer is Late Again”. Cel de-al doilea album al lui Junior One are parte de o serie de invitați speciali.

„Ideea acestui album s-a născut cand am dat de niște oameni foarte talentați din America, cu care eu colaborez și prin care am participat și la concursul organizat de Snoop Dogg, KXNG Crooked, Kurupt și Rass Kass și AnnoDominiNation. Piesele se vor putea compara pe internet. Am lansat primele piese la sfârșitul lui februarie, iar de atunci postez destul de frecvent pe canalul meu de Youtube, Junior One Media. Invitații de pe acest material sunt KXNG Crooked, Planet Asia, Kurupt, Ras Kass, Rapace, STH (Sunet Fin) Constantine, MIA și Dj Mack. Iar mixul și masteringul este lucrat integral de Pop Rares Vlad”, a mai spus Junior One.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.