Primarul Fritz anunță o investiție privată de 200 de milioane de euro...

Primarul Fritz anunță o investiție privată de 200 de milioane de euro în următorii ani la Timișoara

3
DISTRIBUIȚI

Grupul german Dräxlmaier, prezent de mai mulți ani în Timișoara, va anunța în iunie o investiție care se ridică la 200 de milioane de euro în următorii ani, a declarat într-un interviu pentru G4Media.ro primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Edilul a mai precizat că și alte investiții vor urma, făcute de alte firme, care îl contactează cel puțin o dată pe săptămână, în ultimele luni. Potrivit acestuia, firme cunoscute se gândesc să își deschidă o filială la Timișoara.

„Mă bucură foarte mult că Timișoara, care a fost, cumva, primul oraș în anii 2000 unde au început și firmele internaționale, multinaționale să investească, să aducă producție, locuri de muncă, mă bucur că acum intrăm într-o nouă eră, să zicem, a investițiilor, că în primul rând în continuare firmele sunt interesate. Firmele din toată Europa și Timișoara s-au nișat, sau nu, specializat, mai bine, în anumite domenii, de exemplu în domeniul mobilității, unde avem câteva firme mari, în zona de automotive, dar care acum se transformă și ea. În primul rând, nu mai facem doar producție, de mult nu mai facem doar producție și cabluri și nu știu ce, ci, de fapt, dezvoltare, cercetare, mulți ingineri care lucrează în Timișoara, de exemplu, pentru Continental, pentru firma Draxlmaier, care acum planifică o mare-mare investiție și o extindere a fabricii”, a declarat Dominic Fritz la G4Media.ro.

„Tocmai construim cea mai mare fabrică de biciclete din toată Europa în Timișoara, la marginea Timișoarei și vrem să transformăm toată Timișoara într-un loc în care putem să testăm noi sisteme de mobilitate, cum funcționează împreună, hardware-ul”, a afirmat primarul.

Potrivit acestuia, firma Dräxlmaier va investi în următorii ani în jur de 200 de milioane de euro.

„Am vorbit acum câteva luni cu o firmă din Germania unde era, cred, o alegere între Polonia, Portugalia și România și pentru România au ales deja Timișoara și eram între trei orașe și acum suntem în finală și eu sper foarte mult că or să-și aleagă Timișoara.


Și asta nu doar pentru că avem o poziție geografică foarte bună, ci și pentru că în Timișoara găsești această dinamică, nu doar pe plan economic ci și pe plan social, pe plan cultural, deci este exact acest mediu unde firmele au încredere că găsesc și vor găsi oameni tineri, bine calificați să lucreze la ei și, acum fără să mă laud prea mult, pentru companii e și important să aibă o administrație locală care e deschisă, care înțelege dezvoltarea strategică a orașului și înțelege nevoile mediului economic și de aceea mă bucur foarte mult că inclusiv această nouă administrație pe care o conduc a reușit să inspire încredere în rândul investitorilor”, a declarat Fritz.

 

3 COMENTARII

  1. Fritz, poate ai ceva treaba, vezi ca spre Sag e nebunie dimineata la iesire din oras. Am inteles, in soarelui ai ceva cu Robu, dar spre Sag de ce nu se lucra? macar bucata pana la Metro/ Incontro, se poate? Bine, stiu, tu nu poti, las’asa, poate si votantzii tai vad modul „nemtzesc” de administrare a unui oras.

  2. Minte, e din februarie anul trecut aprobată investiția, Puz-ul fiind disponibil pe site-ul primăriei. E vorba despre o fabrică de acumulatori electrici a Draxlmayr de care s-a mai scris

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.