Primarul Fritz despre dezvoltarea Timișoarei: „Austriecii au planificat niște bulevarde mari, cu...

Primarul Fritz despre dezvoltarea Timișoarei: „Austriecii au planificat niște bulevarde mari, cu clădiri înalte, dar n-au finalizat proiectul și încă avem unde să creștem”

3
DISTRIBUIȚI

Piața imobiliară din Timișoara se dezvoltă rapid și nevoia este mare, este de părere primarul Dominic Fritz. Acesta a declarat, marți, la o emisiune online găzduită de Ziarul Financiar, că în ultima perioadă a purtat discuții cu mai mulți dezvoltatori imobiliari mari interesați să investească în Timișoara.

Întrebat cum vede dezvoltarea rezidențială o orașului, Fritz a răspuns că pentru noi este important ca aceasta să fie de calitate.

„Trebuie să contribuie la calitatea spațiului locuit, dar și la spațiul public, cât de mult se poate să fie mixt used, adică nu vrem să avem ghetouri rezidențiale unde nu mai sunt alte servicii. Vrem să aducem inclusiv servicii publice, infrastructură socială, culturală, dar și comercială și în zonele noi rezidențiale. Vrem să păstrăm, totuși, și identitatea Timișoarei. Asta este important dacă vorbim despre fostele zone industriale, unde acum avem mai multe proiecte, unde se transformă o fostă platformă industrială într-o zonă rezidențială.


Vorbim mult cu investitorii, este important ca această moștenire a Timișoarei să fie prezervată ori printr-o păstrare a unor clădiri ori prin felul în care este proiectată arhitectura, dar și prin felul în care sunt integrate aceste proiecte în ansamblul clădirilor din Timișoara”, a declarat Dominic Fritz.

Primarul a mai spus că este important să conștientizăm că densificarea nu este un lucru rău.

„Avem chiar și unele zone istorice unde este loc de densificare, unde de fapt austriecii au planificat niște bulevarde mari, cu clădiri înalte, dar n-au finalizat proiectul lor și încă avem unde să creștem. Această densificare poate să aducă o îmbunătățire a serviciilor, de exemplu, transportul în comun: e mult mai ușor să faci o linie de tramvai acolo unde stau mulți oameni decât într-o zonă de case. Dar trebuie să fie făcută cu cap, cu respect pentru cetățeni, pentru natură, vrem să avem spații verzi. Nu vrem să avem spații rezidențiale închise. Mă bucur că și din partea dezvoltatorilor există tot mai multă deschidere pentru această abordare, nu să punem cât mai mult pe metru pătrat și să scoatem cât mai mult profit din investiție. Dezvoltatorii, cel puțin cei buni, înțeleg că și calitatea acestor ansambluri contează și felul în care se vor simți oamenii acolo contribuie la valoarea investiției”, a spus primarul Dominic Fritz la emisiunea menționată.

3 COMENTARII

  1. Pai nu tot latru degeaba ca gunoiu e pus primar sa acapareze piata imoniliara infiltrsnd firme din afara tarii !!!! m0rt\11 math1 de sw0bb

  2. Mda, e loc de…densificare….adică să facă ei niste clădiri înalte, lîngă niste clădiri istorice.
    Și ghici cine vor fi proprietarii ?
    Tot ei.

  3. Robu a betonat spațiilor verzi și acum a venit banditul ăsta să densifice, să înghesuie și mai mult orașul. Adică pentru ei corupție și bogăție iar pentru Timișoreni boli și moarte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.