Reparații capitale pe un tronson de cale ferată din Banat, pentru creșterea...

Reparații capitale pe un tronson de cale ferată din Banat, pentru creșterea vitezei la 100 km/h FOTO

1
DISTRIBUIȚI

CFR Infrastructură a anunțat astăzi că viteza de circulație a trenurilor pe calea ferată Vălișoara – Caransebeș va crește la 100 km/h, după finalizarea lucrărilor de reparații capitale, aflate în curs de desfășurare.

Potrivit unui comunicat al CFR Infrastructură, pe calea ferată Vălişoara – Caransebeş sunt în desfășurare lucrările între km 461+100 și km 475+835 (14,635 km), lucrări care au drept scop îmbunătățirea condițiilor de circulație și a gradului de confort.

Lucrările sunt efectuate pentru readucerea elementelor componente ale căii la parametrii iniţiali și creșterea vitezei de circulație a trenurilor de călători de la 70 km/h la 100 km/h.

În cadrul lucrărilor este prevăzută înlocuirea suprastructurii vechi cu suprastructură nouă, ciuruirea integrală a prismei de piatră spartă, înlocuirea a șapte schimbătoare de cale cu schimbătoare de cale noi pe traverse din beton, refacerea substratului căii pe zona schimbătoarelor de cale și pe zonele noroioase, pe o porțiune de aproximativ 1.000 de metri cale, și refacerea podeţului de la km 474+034.

Valoarea contractului este de 42,2 milioane de lei, iar sursa de finanțare este de la bugetul de stat.


Lucrările sunt executate de Wiebe SRL – Swietelsky CF – Swietelsky AG, iar termenul de finalizare este luna octombrie 2021.

Sursa foto: CFR Infrastructură

1 COMENTARIU

  1. Volumul de Reparații Capitale(RK),este foarte mic față de necesar.Calea ferată a fost neglijată,complet,după 1989.Înainte de Revoluție,pe Regionala CFR Timișoara se executau 90-100 km.de Reparații Capitale,la Infrastructură.Acum ne mulțumim cu 14 km.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.