Reșițeanul Dean Bowman s-a calificat în finala concursului Românii au Talent

Reșițeanul Dean Bowman s-a calificat în finala concursului Românii au Talent

0
DISTRIBUIȚI

Dean Bowman, solistul american care s-a stabilit de câțiva ani în Reșița a impresionat juriul concursului Românii au talent și s-a calificat în finala binecunoscutului concurs, în urma unei interpretări de excepție a celebrei piese „Purple Rain” a regretatului Prince.

Dean Bowman este profesor de gospel, jazz și soul la Reșița și a susținut multe evenimente muzicale în zona noastră în ultimii ani. Dean își are „punctul zero” în muzica tradițională black spiritual și gospel și a cântat pe mai bine de 30 de albume, de la culticul grup de avant garde jazz rock Screaming Headless Torsos (al cărui vocalist și membru fondator a fost până în 2004) la bluesul lui Elliot Sharp cu al său grup Terraplane sau albumul de blues spiritual, în duet cu Gary Lucas, până la Be Bop-ul lui Don Byron sau electronica DJ ului danez Peder.


A colaborat live cu mari nume ale jazzului si bluesului: Reggie Workman, Charlie Hunter, Don Byron, Bernie Worell, Steve Coleman, MeShell Ndegeoshello și a fost ales de John Scofield (dublu castigator al Premiului Emmy) ca vocalist principal al unui turneu mondial „John Scofield plays the music of Ray Charles”. Dean Bowman a ajuns în țara noastră grație colaborării sale cu Rareș Totu’s Midnight Sun, iar în Reșița a ajuns pentru prima dată în 2016 cu ocazia Festivalului de blues de la Gărâna.

Artistul american stabilit în țara noastră a lansat câteva piese alături de Cristi Iakab & The Road Band, alături de care a susținut și câteva recitaluri, ca invitat special, la Embargo Festival din Dudeștii Vechi și Custom Festival din Reșița.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.