Restricții de circulație în Ungaria, în perioada Rusaliilor catolice. Țara vecină va...

Restricții de circulație în Ungaria, în perioada Rusaliilor catolice. Țara vecină va ridica majoritatea restricţiilor COVID-19 în acest weekend

0
DISTRIBUIȚI

Poliția de Frontieră a anunțat că de sâmbătă până luni sunt impuse restricții de circulație în Ungaria pentru mașinile de mare tonaj, cu ocazia Rusaliilor catolice.

Restricțiile sunt impuse pe tot teritoriul Ungariei pentru automarfarele cu o capacitate mai mare de 7,5 tone de sâmbătă, de la ora 23.00, până luni, la ora 23.00.

Restricţiile intra în vigoare ca urmare a faptului că în perioada următoare se celebrează Sărbătoarea „Pogorârea Sfântului Duh” – Rusaliile.

În perioada menţionată, şoferii automarfarelor vor avea obligaţia să staţioneze în parcările special amenajate până la finalizarea intervalului pentru care au fost stabilite restricţiile.

Poliția de Frontieră precizează că, în intervalul orar respectiv, traficul de călători şi autoturisme prin punctele de trecere a frontierei se va desfăşura în condiţii normale.

Prag de vaccinare atins, restricții anti-COVID ridicate

Ungaria va ridica în acest weekend, majoritatea restricţiilor COVID-19, inclusiv cele pe timp de noapte.


Suspendarea măsurilor vine odată cu atingerea pragului de 5 milioane de persoane vaccinate, a anunţat, vineri, premierul Viktor Orban.

Premierul ungar a declarat, la postul public de radio, că va fi eliminată măsura purtării măştilor în public, iar în aer liber vor fi permise adunări de până la 500 de persoane. Evenimentele în spaţii închise vor fi permise doar persoanelor cu adeverinţe de vaccinare.

„Aceasta înseamnă că am învins al treilea val al pandemiei”, a spus Orban, citat de Reuters.

Ungaria este singura ţară din UE care a aprobat şi utilizat vaccinuri ruseşti şi chinezeşti, în cantităţi mari, înainte ca Agenţia Europeană a Medicamentului să le examineze sau să le aprobe.

Acest lucru a permis Ungariei să atingă una dintre cele mai mari rate de inoculare ale UE, 50% din populaţia sa de aproximativ 10 milioane având deja vaccinată cu cel puţin o doză.

Cele mai multe zone ale industriei de servicii sunt deja deschise: respectiv hoteluri, restaurante, spa-uri, teatre, cinematografe şi săli de sport.

Economia a scăzut cu 5% anul trecut, iar Orban, care se confruntă cu alegeri în 2022, a declarat că PIB-ul din acest an ar putea fi mai mare decât proiecţia actuală a guvernului, de 4,3%.

Pe de altă parte, România îşi propune să atingă pragul de 5 milioane de persoane vaccinate la 1 iunie. În ţara noastră sunt aşteptate noi relaxări pe 1 iunie, 1 iulie şi 1 august. Din 15 mai s-a eliminat purtarea măştii în exterior şi s-au eliminat restricţiile de circulaţie de noapte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.