Ripensia, la mâna ei pentru salvarea directă în ultima rundă a play-out-ului....

Ripensia, la mâna ei pentru salvarea directă în ultima rundă a play-out-ului. Conducerea roş-galbenilor s-a întâlnit cu Fritz

0
DISTRIBUIȚI
FOTO: SEBASTIAN TATARU / MEDIAFAXFOTO

Ripensia Timişoara are parte mâine de o partidă decisivă pentru deznodământul finalului de sezon. Roş-galbenii trebuie să o învingă pe Metaloglobus Bucureşti pentru a nu depinde de rezultatul de la Cluj, dintre „U” şi Recea, ultima e contracandidata roş-galbenilor la evitarea poziţiei de baraj din play-out şi care mai poate da emoţii în perspectiva rămânerii în eşalonul secund.

Etapa a 7-a a play-out-ului Ligii 2 o regăseşte pe „Ripi” pe locul 4 din 7 în grupa A. Formaţia pregătită de Cosmin Petruescu are un punct peste Comuna Recea (32 pt.), grupare pe care bănăţenii au învins-o acasă în acest segment de campionat. Timişoreni din Fabric trebuie însă să învingă trupa din Pantelimon pentru a nu avea emoţii.

„E un meci important, cu o încărcătură psihologică aparte pentru noi, în care ne dorim evitarea locului de baraj. Suntem conştienţi de importanţa partidei, suntem conştienţi de valoarea adversarului. O echipă care a pierdut accederea în play-off în ultima etapă şi sunt convins că erau acolo dacă nu aveau acele probleme în masă cu Covid-ul. Aveau mai mare constanţă în rezultate şi în acest moment jucau în primele şase. În primul rând să nu uităm că e una dintre cele două echipe care au plecat cu trei puncte de la Timişoara din meciul cu Ripensia, alături de Viitorul Tg. Jiu. Cred eu că sunt argumente suficiente pentru a trata meciul cu maximă seriozitate. Îi simt pe băieţi extrem de conectaţi, de motivaţi şi sper să facem un joc bun şi e clar că ne dorim să obţinem toate cele trei puncte, pentru a nu depinde de rezultatele altor echipe”, a declarat Cosmin Petruescu, „principalul” Ripensiei.

Tehnicianul din Lugoj spune că nu se teme de jocurile de culise: „Nu am nicio problemă din acest punct de vedere, atâta timp cât suntem la mâna noastră şi depindem doar de noi, sunt încrezător în potenţialul echipei”. „Trebuie să fim corecţi până la capăt, e clar că încercăm să ne impunem jocul nostru – un joc pe teren propriu – şi ne dorim foarte mult să depindem doar de noi.


Dar nu pot să fiu ipocrit şi să spun că nu ne interesează ce se întâmplă la Cluj. Dar le-am spus şi băieţilor de două săptămâni, de când suntem la mâna noastră, de când am trecut în faţa celor de la Recea, că importante sunt evoluţiile noastre şi mai puţin ceea ce face Recea… Eu sper că acest plus de motivaţie, presiune a rezultatului, să o transformăm într-o motivaţie suplimentară din partea noastră”, a concluzionat Petruescu.

„Conferenţiarul” nu va putea miza pe revelaţia din defensivă, Harald Fridrich, accidentat în această săptămână, şi nici pe un alt stopper – Darius Ţieranu, care abia şi-a reluat antrenamentele. Metaloglobus e teoretic o echipă fără obiectiv notabil pe final de sezon, având 39 de puncte şi fiind la egalitate cu primele două clasate: „U” şi Farul. Partida de mâine de pe „Electrica” începe la ora 11.00, şi se desfăşoară fără spectatori.

Întâlnire cu administraţia locală

Ripensiştii au publicat azi o imagine de la întâlnirea conducătorilor cu reprezentanţii administraţiei locale, una care s-a arătat mai degrabă interesată de dezvoltarea sportului de masă în mandatul lui Dominic Fritz. În întâlnirea de miercuri roş-galbenii susţin că s-a discutat inclusiv despre susţinerea financiară a fotbalului de performanţă.

Conducerea clubului nostru a avut miercuri o întâlnire cu reprezentanțiide vârf ai Primăriei Timișoara. Președintele Ripensiei UVT, Dumitru Mihu, alături de vicepreședinții Erol Baeram și Mădălin Bunoiu, precum și Antonio Bădescu și Eduard Lambert (membri în Consiliul Director) au fost primiți de primarul Dominic Fritz și viceprimarii Cosmin Tabără și Ruben Lațcău. Tema convorbirilor a fost legată de modernizarea infrastructurii sportive din orașul nostru și de necesitatea acordării de sprijin financiar către fotbalul de performanță și cel de masă. Partenerii noștri de discuție s-au arătat disponibili în ceea ce înseamnă suportul general acordat sportului local. Ripensia UVT rămâne deschisă unui dialog public prin care să se găsească soluții de sprijinire concretă a fotbalului timișorean”, se arată în articolul de pe pagina de Facebook a Ripensiei.

Foto: ripensiatimisoara.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.