Ripensia a scăpat de emoţiile barajului în prelungirile jocului cu „Metalo”. Reşiţa...

Ripensia a scăpat de emoţiile barajului în prelungirile jocului cu „Metalo”. Reşiţa a picat în „C”!

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Sebastian Tataru / MEDIAFAX FOTO (arhiva)

Zi decisivă pentru echipele din vestul ţării în play-out-ul Ligii 2. Ripensia Timişoara a tremurat serios pentru obţinerea ultimului loc salvator în Grupa A, dar l-a obţinut graţie unui gol în ultimul minut al prelungirilor cu Metaloglobus Bucureşti, meci încheiat cu scorul de 1-0. Roş-galbenii aveau nevoie neapărat de victorie pentru evitarea barajului în condiţiile în care Comuna Recea s-a impus pe terenul lui „U” Cluj!

Maramureşenii au condus pe Cluj Arena cu 1-0, au fost apoi conduşi cu 2-1 şi erau probabil momente în care roş-galbenii se gândeau că nu au nevoie neapărat de victorie cu echipa din Pantelimon. Dar pe final Recea a mai marcat o dată, ceea ce a făcut mai palpitant decât era deja şi finalul întâlnirii de la Pădurea Verde.

După o seire de ocazii ale lui Sokovic sau Pădurariu, una mare pe final, „Ripi” şi-a găsit liniştea abia în minutul 90+3, când Denis Golda, intrat pe parcurs, a fost un „Golden Boy” pentru timişoreni, marcând din interiorul careului.


Bucureştenii au stat bine în teren, nu au făcut concesii şi puteau marca şi ei înainte de această fază prin rezerva Aguinaldo. Imediat după golul lui Golda, arbitrul Viorel Flueran a fluierat şi finalul întâlnirii care a consfinţit clasarea Ripensiei pe 4 în play-out (gr. A), cu 36 de puncte.

Ripensia: Dobre – An. Macrițchii, Lalic, Rogac, Gladun (80, Vasluian) – T. Călin (cpt.), Coulibaly – Piftor, M. Ene, Tudorache (66, Pădurariu) – Sokovic (80, Golda). Antrenor: Cosmin Petruescu

Metaloglobus: Nedelcovici – Al. Coman, L. Cazan, R. Chiriac (46, Ciubotaru), Puțaru (76, D. Lung), Sota, Ciocâlteu (65, Gavîrliţă), An. Sava, Florescu (46, Bolohan), Ov. Herea (cpt.), Cl. Herea (88, Aguinaldo). Antrenor: Gabriel Manu.

Dramă pentru rosso-neri

O altă bănăţeană şi-a consifinţit însă soarta în „B” în mod negativ astăzi. La Slobozia, CSM Reşiţa nu a reuşit să păstreze şanse la salvarea sezonului prin barajul de supravieţuire. În meciul direct şi decisiv cu ialomiţenii, trupa lui Adrian Falub a cedat, scor 0-1. I. Dinu (min. 47) a marcat singurul gol al partidei. Astfel că la barajul cu Recea se va prezenta echipa lui Adrian Mihalcea. Cărăşenii revin în „C” după două stagiuni şi viitorul pare deocamdată sumbru pentru proiectul din Valea Domanului.

La jocul din deplasare cu Unirea s-au deplasat şi mai mulţi fani de la Reşiţa, chiar dacă aceştia au putut să-şi încurajeze echipa doar din afara stadionului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.