În România începe campania de vaccinare a copiilor cu vârste cuprinse între...

În România începe campania de vaccinare a copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani

0
DISTRIBUIȚI

De miercuri, 2 iunie, ar putea începe imunizarea împotriva coronavirusului a copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, cu vaccin de la Pfizer.

Respectarea acestui termen este condiționată de îndeplinirea tuturor criteriilor procedurale impuse de Agenția Europeană a Medicamentului, conform calendarului agreat.

Potrivit Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), campania de imunizare în rândul copiilor vine după ce Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a emis vineri, recomandarea de autorizare a vaccinului Comirnaty împotriva COVID-19 pentru această categorie de vârstă.


Schema de vaccinare recomandată constă în administrarea a două doze, la un interval de 21 de zile.

Pentru facilitarea înscrierii la programare, platforma electronică va fi optimizată și, începând cu data de 1 iunie, va permite înscrierea la vaccinare a minorilor prin intermediul conturilor părinților, tutorilor sau ale aparținătorilor legali.

De asemenea, vaccinarea copiilor se poate realiza fără o programare prealabilă în platformă, prin prezentarea directă în centrele de vaccinare, la cabinetele medicilor de familie, unde se administrează acest tip de vaccin, sau la evenimentele de tip maraton ori la drive-trough.

Cei interesați pot descărca de pe site-ul ROVACCINARE atât chestionarul de triaj, cât și formularul de consimțământ informat prin care își exprimă acordul în acest sens. Documentul poate fi semnat de către unul dintre părinți, de tutorele sau reprezentantul legal, iar în centrul de vaccinare, adulții vor prezenta actele de identitate valabile care să ateste calitatea acestora (CI, pașaport, pentru adulți și certificatul de naștere, în cazul celor care nu au împlinit 14 ani).

Potrivit EMA, datele care rezultă din studiile clinice arată un profil de siguranță și o tolerabilitate foarte bună ale vaccinului COVID-19 Pfizer/BioNTech în cazul copiilor între 12 și 15 ani, sens în care eficacitatea la aceștia este foarte mare.

Totodată, studiile efectuate relevă faptul că în grupul copiilor care au fost vaccinați nu s-au înregistrat cazuri de COVID-19, comparativ cu lotul copiilor nevaccinați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.