Românii din Diaspora, foarte interesați să se vaccineze în vămi și aeroporturi....

Românii din Diaspora, foarte interesați să se vaccineze în vămi și aeroporturi. Ce se va întâmpla la Nădlac II

0
DISTRIBUIȚI

Oana Ursache, secretar de stat la Departamentul Românilor de Pretutindeni, a declarat, duminică, la Timișoara, că foarte multe persoane din Diasporă sunt interesate să vină acasă pentru a se vaccina anti-covid. Potrivit acesteia, mulți români ar dori să vină strict pentru imunizare fără a-ași mai vizita familiile.

Oana Ursache a mers duminică dimineață la Nădlac II, cel mai tranzitat punct de frontieră din țară. Potrivit acesteia, 4.000 de români au intrat în țară pe acolo în ultimele 24 de ore, iar 600 au primit decizie de carantinare. Secretarul de stat de la Departamentul Românilor de Pretutindeni a fost de părere că mulți români care trăiesc și muncesc peste hotare nu cunosc regulile legate de carantină, de aceea va demara o campanie de informare.

Oana Ursache a declarat că Departamentul a fost contact de români din Diaspora, care au cerut amenajarea de centre de vaccinare în vămi și aeroporturi.

„DSP Arad a avut o inițiativă proprie, nu neapărat legată de a noastră.


Au deja containere cu aer condiționat, înțeleg că sunt undeva la Timișoara, așteaptă să fie transportate în vamă. Am văzut locul unde vor fi amplasate. Pentru a fluidiza traficul, amplasarea lor se va face înainte de efectuarea formalităților pentru că unii dintre ei nici nu vor să intre în țară. Vor să vină să se vaccineze și să se întoarcă. Deocamdată nu am un răspuns pentru Diasporă, care așteaptă această dată în care vor putea veni până în vamă să se vaccineze. Deocamdată sunt nevoiți să intre în Arad și să se vaccineze în centrele de acolo. Eu sper că instituțiile abilitate vor face eforturi să funcționeze cât mai repede. Mi s-a spus că majoritatea dintre cei care vin doar să se vaccineze sunt din Austria și sudul Germaniei. Probabil nu vor intre în carantină dacă vin din zone roșii și galbene”, a mai spus Oana Ursache, secretar de stat la Departamentul Românilor de Pretutindeni.

Potrivit acesteia, 9,7 milioane de români trăiesc în Diaspora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.