Roxana Iliescu: „Cea mai rapidă posibilitate de a avea loc AGA la...

Roxana Iliescu: „Cea mai rapidă posibilitate de a avea loc AGA la Colterm era cea inițiată de consiliul de administrație”

0
DISTRIBUIȚI

Consilierul municipal Roxana Iliescu (Pro România) a declarat, miercuri seara, la emisiunea PRESSALERT LIVE, că și consiliul local putea să convoace Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) la Colterm pentru a cumpăra certificatele pentru CO2.

„A venit o inițiativă din partea domnului Lațcău de convocare a AGA pentru alte societăți ale primăriei și consilierii au votat pentru sau împotrivă. Putea veni inițiativa asta inclusiv din partea domnului Lațcău, dar cred că cea mai rapidă posibilitate de a convoca și de a avea loc AGA era cea inițiată de Consiliul de Administrație”, a spus aceasta.

Roxana Iliescu a precizat că aleșii locali au fost informați de către compania de termoficare cu privire la certificatele verzi care trebuiau cumpărate pentru ca societatea să nu fie pasibilă de o amendă uriașă.

„În data de 23 martie, am un mail de la doamna Daniela Lucaciu cu ordinea de zi care urma să se discute, dar nu s-a mai discutat, și o informare în care sunt detaliile pe care ni le oferă societatea cu privire la situația certificatelor.


Nu numai asta, ci și ofertele primite din partea unor structuri de la care puteau fi achiziționate, prețurile exacte”, a declarat consilierul local de la Pro România.

Întrebată cine trebuie să plătească amenda de 21 de milioane de euro pentru necumpărarea certificatelor verzi, Roxana Iliescu a răspuns: „cine și-a asumat responsabilitatea în privința Coltermului. Este și acolo o responsabilitate politică.”

Roxana Iliescu a fost de părere că în următoarea perioadă, mai mult ca sigur, nu vom mai avea același Consiliu de Administrație care este astăzi.

Viceprimarul Ruben Lațcău a declarat că au mai fost discuții informale cu consilierii locali despre problema certificatelor CO2 , însă Roxana Iliescu a precizat că edilul nu a discutat chestiunea nici cu ea și nici cu colegul său de partid din consiliul local, Marius Craina.

„Eu împărtășesc faptul că am o relație pe care ar trebui să o aibă orice consilier local, indiferent de coloratura politică, o relație bună în sensul în care aproape săptămânal țin legătura atât cu domnul viceprimar Lațcău cât și cu domnul viceprimar Tabără deoarece am interes pentru diferite proiecte ale comunității. Deși țin legătura în mod constant cu domnul Lațcău, nu am fost convocați pe acest subiect”, a precizat Roxana Iliescu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.