Roxana Iliescu susține că Răzvan Stana a fost plătit când a făcut...

Roxana Iliescu susține că Răzvan Stana a fost plătit când a făcut parte din comisia de evaluare a managerului Filarmonicii „Banatul”

0
DISTRIBUIȚI

Consilierul municipal Roxana Iliescu (Pro România) a declarat, miercuri seara, la emisiunea PRESSALERT LIVE, referitor la numirea unui ales local ca reprezentant în Adunarea Generală a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș, că decizia este una legală.

Aceasta s-a referit la dezbaterea din ședința Consiliului Local Timișoara de marți, când consilierul local Aida-Sorina Szilagyi de la USR PLUS a beneficiat de numire, în detrimentul cuiva din primărie, așa cum a fost până acum.

„Eu nu am avut cunoștință de această strategie, nu ne-a fost împărtășită, poate că au o strategie în privința asta și atunci se gândesc să respecte inclusiv ponderea partidelor politice din consiliul local. Mă aștept să văd la un moment dat inclusiv un coleg consilier de la liberali, de la PSD și, de ce nu, de la Pro România. Nimeni nu ne-a spus nimic, prima situație a fost domnul Stana.


Vreau să precizez că domnul Stana nu a fost ales, numit de către Comisia de Cultură, a ajuns prin decizia domnului primar. Domnul Stana a fost ales președinte de comisie, bineînțeles după criteria pur politice. Alegerea nu s-a făcut după criterii de competență, cred că este evident, vorbim despre un domn care este de profesie medic veterinar, președintele Comisiei de Cultură. Am fost puși în fața faptului împlinit, nu văd o problemă legală, ci mai degrabă de lipsă de respect pentru că noi ne-am trezit efectiv cu proiectul de hotărâre conținând numele”, a afirmat Roxana Iliescu.

Consilierul local a mai precizat că este o altă discuție aici, legată de atribuțiile și răspunderea pe care le are un consilier local, diferită de cea a unui funcționar public care reprezintă Primăria Timișoara.

„Domnul Stana în acea comisie (n.r. –de evaluare a managerului Filarmonicii «Banatul») n-a reprezentat consiliul local. S-a dus în reprezentarea primarului pentru că a fost numit prin decizia primarului. Doamna Szilagyi nu este remunerată, pe când domnul Stana a fost remunerat, cred că a primit remunerația noastră pe o lună de zile, 10% din remunerația domnului primar”, a spus Roxana Iliescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.