SCM Timişoara a revenit, dar tot a pierdut dramatic duelul de la...

SCM Timişoara a revenit, dar tot a pierdut dramatic duelul de la Bucureşti cu Dinamo

0
DISTRIBUIȚI
FOTO: SCM Rugby Timisoara -oficial / Facebook

SCM Timişoara a suferit al doilea eşec al stagiunii în SuperLiga de rugby. „Leii” de pe Bega au fost depăşiţi la limită de „buldogii” de la Dinamo, scor 31-28, gazdele având în Williams un om exact la capitolul transformări. Bănăţenii au reuşit să revină spectaculos în meci după ce au fost conduşi cu 14-0, egalând pe final, dar detaliile au contat până la urmă.

Fără câţiva jucători importanţi, precum Simionescu, timişorenii echipaţi în albastru au început rău meciul din runda a 5-a de pe arena „Florea Dumitrache”, populată cu spectatori permişi în limita a 25% din capacitate. Printre privitori aflându-se şi fotbalistul Gabriel Torje. A fost 14-0 pentru alb-roşii după două eseuri cu transformări, dar SCM a dat semne de revenire în minutul 23, când după mai multe minute de presiune, Balaban a culcat balonul în terenul de ţintă advers iar Melinte a transformat.


Tabela avea să indice însă 19-7 la pauză, căci Schwartz a marcat imediat un nou eseu, uşor controversat, ajutorul video fiind cerut pentru un posibil înainte, dar şi pentru a vedea dacă acesta a pus balonul în limitele suprafeţei de ţintă. Transformarea a fost ratată apoi, la fel ca următoarea lovitură de pedeapsă de care Dinamo a beneficiat (min. 36).

La reluare Williams a găsit spaţiul dintre beţe dintr-o altă penalitate, apoi Rupanu (57) a marcat eseu la o fază creată de Melinte. Cu transformare scorul a devenit 22-14 pentru gazde. Trei minute mai târziu, Melinte, uşor şicanat din public, a trimis doar într-un stâlp dintr-o lovitură de pedeapsă. Peste alte şase minute D. Lazăr a văzut cartonaşul galben pentru un presupus placaj înalt iar Williams a înscris din nou din lovitură de pedeapsă. A urmat însă imediat eseul lui Vaovasa (67) şi Melinte prin transformare a scăzut ecartul la patru puncte (25-21). Peste cinci minute Manumua a marcat spectaculos după o pasă lungă cu piciorul a lui Jipa şi SCM-ul era pe plus, Melinte mai plusând cu două puncte din transformare (25-28). Finalul a aparţinut însă gazdelor, căci acelaşi Williams, precum în toată repriza, a mai marcat de două ori din „penalităţi”, unele dictate cu uşurinţă. Iar Dinamo s-a impus după nouă ani în faţa timişorenilor la rugby.

SCM Timişoara a rămas doar cu bonusul, deşi a avut şansa de a egala pe final, preferând însă să mai încerce un eseu care nu s-a mai concretizat. După patru meciuri disputate bănăţenii sunt pe 4, cu 9 puncte. Pe 29 mai timişorenii joacă la Constanţa, cu Tomitanii.

SCM Timişoara: Lungu, Căpăţînă, Militaru, Mureşan, Lazăr, Morrel, Neculau, Holoia, Rupanu, Jipa, Shennan, Vlaicu, Balaban, Manumua, Melinte. Rezerve: Rădoi, Sikote, Mosese, Altinok, Sîrbu, Conache, Vaovasa, Şteţco. Antrenor: Valentin Calafeteanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.