Scriitorul Robert Șerban: „Dacă am fi fost Capitală Culturală Europeană în 2021...

Scriitorul Robert Șerban: „Dacă am fi fost Capitală Culturală Europeană în 2021 ar fi fost o nenorocire pentru tot orașul”. Ce lipsește proiectului Timișoara 2023

1
DISTRIBUIȚI

Scriitorul Robert Șerban a declarat, marți seara, la emisiunea PRESSALERT LIVE că doar pandemia, care a amânat programul Capitală Culturală Europeană, ne-a împiedicat să ne facem de râs întrucât orașul nu este pregătit. În calitate de consilier la Aquatim, acesta a vorbit despre Muzeul Apei, care este în curs de amenajare în clădirea OZN de la Urseni.

„Timișoara, care va fi peste un an și jumătate Capitală Culturală Europeană, nu prea are muzee.


Paradoxal, în iunie, în Iași, care a fost competitoarea Timișoarei în finala celor patru orașe, se vor deschide cinci muzee noi: Muzeul Literaturii se va rebrandui, va fi un Muzeu al copilăriei în comunism, va fi un Muzeul al poeziei, un Muzeu al Holocaustului și un Muzeu al teatrului în afară de nenumăratele muzee și case memoriale pe care Iașiul le are. Dacă am fi fost Capitală Culturală Europeană în 2021 ar fi fost o nenorocire pentru tot orașul. Partea bună a pandemiei a fost că nu ne-am făcut de râs”, a fost de părere Robert Șerban.

Scriitorul a fost de părere că trebuie să capacităm mediul universitar pentru proiectul Capitalei Culturale având patru universități puternice.

„Lipsesc oamenii care să magnetizeze, oamenii care să facă echipă, lipsesc oameni care au mai făcut astfel de proiecte. Suntem într-un punct nevralgic, ar trebui ca peste un an și jumătate Europa să vină peste noi și să rămână pentru că e important 2023, dar foarte important va fi ce se va întâmpla după. Sibiul trăiește după 2007 bine mersi din turism, din evenimente culturale, păstrându-și standardele, acolo se întâmplă lucruri mereu”, a mai spus Robert Șerban.1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.