Se apropie o nouă ediție a festivalului-concurs de muzică populară „Gelu Stan”....

Se apropie o nouă ediție a festivalului-concurs de muzică populară „Gelu Stan”. Cum se pot înscrie soliștii

0
DISTRIBUIȚI

Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș organizează o preselecție pentru cea de-a treia ediție a festivalului-concurs „Gelu Stan”, la care sunt așteptați toți soliștii vocali dornici să facă performanță în lumea artistică a muzicii populare.

Se pot înscrie la preselecție tineri interpreți cu vârste cuprinse între 15 și 25 de ani, concurenții având de completat o fișă de înscriere care va fi trimisă pe adresa de mail ccajt@ccajt.ro, împreună cu o copie a cărții de identitate și o filmare live, înregistrată cu telefonul mobil, în care aceștia trebuie să interpreteze o piesă fără acompaniament muzical (doină, baladă etc.) și o piesă cu acompaniament.


Concurenții trebuie să poarte în timpul înregistrării un costum popular autentic din zona pe care o reprezintă. Nu vor fi luate în considerare spre jurizare link-uri sau înregistrări din studio.

Regulamentul și fișa de înscriere sunt disponibile pe site-ul www.ccajt.ro, data limită pentru înscriere este 2 iunie, ora 14,00, iar preselecția va avea loc în 3 iunie, rezultatele urmând a fi afișate în aceeași zi, la ora 18,00, pe site-ul instituției.

Concursul, Gala Laureaților și decernarea premiilor vor avea loc în 17 iunie, începând cu ora 18,00, pe scena sălii mari a teatrului „Mihai Eminescu”, iar acompaniamentul concurenților va fi asigurat de instrumentiștii orchestrei ansamblului „Banatul”, avându-l ca dirijor pe Sebastian Roșca. Juriul concursului va fi alcătuit din personalități ale culturii românești și va acorda Marele Premiu în valoare de 3.500 de lei, premiile I, II și III, în valoare de 2.500, 1.500 și 1.000 de leiși încă trei premii speciale, în valoare de 600 de lei fiecare. Va fi oferit totodată Premiul Radio Timișoara, în valoare de 500 de lei, și Premiul Tinereții, acordat de familia maestrului Gelu Stan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.