Sebastian Spanache susține un concert în cadrul seriei de evenimente Alone Together

Sebastian Spanache susține un concert în cadrul seriei de evenimente Alone Together

0
DISTRIBUIȚI

Artistul timișorean Sebastian Spanache va susține un concert solo inclus în seria de evenimente Alone Togeher., evenimentul urmând să fie transmis online, sâmbătă 15 mai de la ora 18.

„Așa cum știm, criza sanitară a marcat întreaga lume, traversând țări și continente, și ne-a afectat comunitățile într-un mod fără precedent. Poate că artiștii interpreți au fost printre cele mai afectate comunități, văzându-și viețile complet suspendate. Deși măsurile de distanțare ne țin în continuare departe unii de ceilalți, nu trebuie să uităm că trecem prin toate acestea împreună și că muzica și artele pot aduce speranță și alinare.  Împrumutând numele unui standard clasic de jazz, Alone Together,  seria noastră va prezenta șase dintre cei mai reprezentativi pianiști români de jazz improvizând solo – poate expresia absolută a muzicii de cameră – și răspunzând la întrebările adresate de curatorul nostru, pianistul Lucian Ban, și de directorul Centrului Multicultural, Adrian Lăcătuș. Pentru orice pianist de jazz, reprezentațiile solo reprezintă provocarea supremă, de vreme ce nu ai unde să te ascunzi și trebuie să te confrunți nu numai cu propriii demoni, dar și cu întreaga istorie a pianului în jazz și a instrumentului însuși. Fiecare recital va fi filmat profesionist și înregistrat live pe extraordinarul nostru Steinway seria D și va fi transmis live pe Facebook și YouTube”, au transmis cei de la Centrul Multicultural al Universității Transilvania din Brașov, inițiatorii acestor evenimente.

Sebastian Spanache cântă la pian de la vârsta de 5 ani.


A intrat în lumea jazzului ca elev al Colegiul Naţional de Artă „Ion Vidu” din Timişoara, fondând apoi prima sa formaţie de jazz şi funk, cu care a concertat în România şi a câştigat o mulţime de premii la concursuri studenţeşti. Odată cu deschiderea primei facultăţi de jazz şi pop din România, Facultatea de jazz şi pop „Richard Oschanitzky” din cadrul Universităţii Tibiscus, Sebastian Spanache a renunţat la Conservatorul de muzică clasică și şi-a îndreptat atenţia înspre compoziţie şi pian de jazz. A condus grupul Sebastian Spanache Trio, cu numeroase apariţii pe scenele festivalurilor importante din România şi străinătate şi trei albume. Împreună cu trioul a obţinut premii importante precum Best Album – Sunete 2014 şi Trofeul „Johnny Raducanu” la Brăila, în 2013; precum şi Grupul Anului – Banat Jazz Awards 2017. În prezent pregateşte un nou grup, cu un nou material jazz compus pe o perioadă de trei ani inspirat din călătoriile în America Centrală şi de Sud. Spanache compune, de asemenea, muzică de film şi jocuri video, însoţite de recenzii importante pe site-urile de specialitate DownBeat, JayIsGames şi Gamespot, pentru care a câştigat premii în SUA şi Europa.

„Am acceptat invitatia lui Lucian Ban de-a participa la seria de concerte piano solo ‘Alone Together’ pe care o curează la Brasov la Centrul Multicultural al Universitatii Transilvania. Am improvizat în jurul cunoscutului standard ‘Alone Together’ 43 de minute pe un Steinway superb! Deocamdată planurile mele de viitor sunt în lucru, iar când va fi momentul, le voi face publice”, a spus pianistul timișorean.

Seria de concerte derulate sub acest concept i-a avut ca invitați pe Mircea Tiberian, Alexandru Olteanu, Toma Dimitriu, Lucian Ban, Sebastian Spanache, iar ultimul recital din Alone Together va fi publicat în data de 12 iunie alături de Romeo Cozma.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.