Timişorenii Cătălin şi Alexandru Simon, selecţionaţi pentru Mondialul de Pangration Athlima după...

Timişorenii Cătălin şi Alexandru Simon, selecţionaţi pentru Mondialul de Pangration Athlima după ce au obţinut titluri naţionale

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Facebook / Cătălin Simon

Cei doi fraţi din Timişoara au obţinut în weekend la Campionatul Naţional de Pangration Athlima cinci medalii. Alexandru Simon a luat aurul la probele full contact, kato şi argintul la semi contact, în timp ce Cătălin a luat locul 1 la semi contact şi încă o medalie de bronz. Rezultate în urma cărora cei doi au fost selecţionaţi pentru Mondialul din decembrie la acest sport, care se va desfăşura în Grecia.

Pangration athlima e poate cel mai vechi sport din lume şi poate fi considerat un strămoş al luptelor MMA de astăzi şi încearcă să revină în atenţia lumii pentru a redobândi statut de sport olimpic.

La competiţia naţională desfăşurată în weekend la Poiana Braşov, vestul ţării a avut destui reprezentanţi. Fraţii Simon, cu performanţe la jiu-jitsu brazilian şi legitimaţi la Iguana Fight Club, au fost chiar adversari în două probe, astfel că fratele mai mic, Alexandru, s-a mulţumit cu un argint la proba semi contact. „Noi împreună am scos chiar maximum din ce se putea şi după acest turneu am fost selecţionaţi să facem parte din lotul naţional. Vom participa şi vom reprezenta România şi Timişoara la Campionatul Mondial din decembrie, din Grecia, la pangration athlima, care este cel mai vechi sport din lume”, ne-a spus Cătălin Simon, medic stomatolog de profesie. Arădeanul Raul Cofan a dus şi el o medalie de aur acasă.

„Pentru mine este al patrulea sport în care ies campion naţional.


Şi cu aceste două titluri sunt 15 per total de campion naţional. Pentru Cătă este al treilea sport în care reuşeşte să cucerească medalii de aur…”, a adăugat Alex, care a mai fost selecţionat şi în naţionala de lupte libere.

În urma rezultatelor obţinute Cătălin şi Alex au fost selecţionaţi în lotul naţional şi vor participa în perioada 16-20 decembrie la Mondialul din Grecia, în cadrul categoriei de greutate +105 kg.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.