Trei prestigioase festivaluri de jazz își unesc forțele sub „umbrela” unui nou...

Trei prestigioase festivaluri de jazz își unesc forțele sub „umbrela” unui nou concept: Jazzed Up Banat

0
DISTRIBUIȚI

Festivalul Jazz TM se mută anul acesta în Piața Libertății, unde concertele vor avea loc în condițiile impuse de pandemie.

Primarul Dominic Friz a anunțat, marți, că, în premieră festivalurile JazzTM și Gărâna Jazz Festival, cărora li s-au mai alăturat și platforma timișoreană Jazz Updates vor avea loc sub aceeași umbrelă.

Astfel, organizatorii de evenimente de jazz și administrațiile locale și județene din zona de vest a țării pun bazele unui program cultural pilot de comunicare turistică pentru regiune: Jazzed UP!

„Acest concept este bazat pe festivalul JazzTM, program cultural al Primăriei Timișoara și Gărâna Jazz Festival, program cultural al Primăriei Reșița și al Consiliului Județean Caraș-Severin. De asemenea, conceptului i s-a mai alăturat și platforma timișoreană Jazz Updates. JazzTM este un eveniment de educație muzicală și este, totodată, cel mai vizibil festival desfășurat la Timișoara. Festivalul prezintă, anual, nume relevante ale scenei mondiale de jazz, contrapunctate de un line-up accesibil, cu scopul de a dezvolta audiențe noi. Jazz Updates este o platformă care își propune promovarea unor proiecte inovative din zona jazz-ului contemporan, artiști și inițiative muzicale de avangardă. Gărâna Jazz Festival este, de un sfert de secol, un eveniment de marcă ce a cultivat diversitatea jazz-ului la cea mai înaltă calitate și a găzduit concerte legendare.


În tot acești ani a ținut în viață scena românească de jazz, transformând satul în care se desfășoară într-o veritabilă atracție turistică”, au transmis, marți, reprezentanții Primăriei Timișoara.

„Bazându-ne pe radiografia istoricului cultural regional, în contextul în care turismul cultural este o prioritate de ani de zile și, în egală măsură, o oportunitate pe termen lung de susținere și poziționare a localităților și comunităților din Banat, o colaborare regională public-privată este strategia care poate genera impactul pozitiv așteptat, prezentând totodată un caz de bună practică, unic în România”, explică Norbert Tako, producătorul Festivalului JazzTM.

Accesul la JazzTM va fi pe baza de bilet gratuit în limita locurilor disponibile. Participarea este permisă numai pentru persoanele care sunt vaccinate, pentru care au trecut zece zile de la finalizarea schemei de vaccinare; persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau antigen rapid nu mai vechi de 72 de ore.

Programul manifestărilor este următorul:

Jazzed UP!

Timișoara x Gărâna

02 – 11 iulie 2021

02.07 – Nubya Garcia, Ashley Henry | JazzTM

03.07 – Ibrahim Maalouf – Quelques Melodies, Theon Cross | JazzTM

04.07 – JLCO with Wynton Marsalis, Bokante | JazzTM

05.07 – 06.07 – Formate de solo si duo din 3 muzicieni:  Louis Sclavis (Lyon, Franța), Ralph Alessi (New York), Lucian Ban, (România/New York) | Jazz Updates

07.07 – Dhafer Youssef – Sounds of Mirrors, Vincent Peirani & Émile Parisien | Gărâna Jazz Festival

08.07 – Avishai Cohen Trio, Trygve Seim Quartet | Gărâna Jazz Festival

09.07 – Nils Peter Molvaer Band, The Letter – Shri Sriram & Bugge Wesseltoft | Gărâna Jazz Festival

10.07 – Mohini Dey, David Helbock Trio | Gărâna Jazz Festival

11.07 – Lars Danielsson Quartet, Vandercris | Gărâna Jazz Festival

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.