Triplă sărbătoare în 9 mai. Programul pregătit de autorități la Timișoara

Triplă sărbătoare în 9 mai. Programul pregătit de autorități la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Ziua Independenţei de Stat a României, Ziua Victoriei Coaliţiei Naţiunilor Unite şi Ziua Europei vor fi marcate duminică, 9 mai, de către autoritățile locale.

Programul este unul bogat și va avea loc în Piaţa Libertăţii.

Astfel, de la ora 10.00 va avea loc Ceremonialul militar și religios dedicat Zilei Independenţei de Stat a României, Zilei Victoriei Coaliţiei Naţiunilor Unite şi Zilei Europei. Va fi intonat Imnul Naţional al României și Imnul Uniunii Europene.

Urmează, între orele 10:05-10:15, oficierea serviciului religios de către preotul Cristian Răduică și preoți invitați de la Arhiepiscopia Timișoarei.


Apoi, oficialitățile vor rosti alocuțiuni.

Programul continuă de la 10:25 la 10:35 cu un moment artistic interpretat de Muzica Militară a Brigăzii 18 Cercetare Supraveghere „Decebal”.

De la ora 11:00, copiii pot vedea spectacolul „Cufărul celor 7 pitici”  la Teatrul Pentru Copii și Tineret Merlin, aflat pe Bd. Regele Carol I nr. 3.

De la ora 12:00, Crosul Europei pornește de la intrarea în Stadionul „Dan Păltinișanu”.

La ora 12:40, va avea loc prezentarea de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Banat” al Judeţului Timiş a tehnicii de  intervenție și echipei de  căutare-salvare canină. De asemenea, Inspectoratul va prezenta teme de bază privind acordarea primului ajutor medical calificat și va participa cu un punct de informare preventivă și va avea loc o festivitate de premiere a câinilor implicați în acțiunile de căutare-salvare.

Tot la stadion, de la ora 13:15, va avea loc prezentarea de către Inspectoratul de Jandarmi Județean „General Moise Groza” din Timișoara a unor exerciții demonstrative cu câinii de serviciu și a unui exercițiu de intervenție antiterorist.

În Piața Unirii, de la ora 17:30 va avea loc Flashmob cu participarea Ansamblului Timișul al Casei de Cultură a Municipiului Timișoara.

Urmează, la ora 19, un concert online al Filarmonicii Banatul din Timișoara, precum și recitalul „Cânt și cuvânt în romantism II” cu lucrări din creația compozitorilor Erich Wolfgang Korngold, Wolfgang Amadeus Mozart, Franz Schubert, Robert Schumann, Richard Strauss și Richard Wagner la Muzeul Național de Artă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.