Trotuarele „tablă de șah” nu sunt pe placul noului arhitect-șef al Timișoarei

Trotuarele „tablă de șah” nu sunt pe placul noului arhitect-șef al Timișoarei

11
DISTRIBUIȚI

Proaspăt instalat în funcție, Gabriel Almăjan, noul arhitect-șef al orașului, le-a pus gând rău trotuarelor cu plăci albe și negre din centrul orașului, montate nu demult de fosta administrație, și care au împărțit părerile cetățenilor, pe lângă problemele legate de legalitate.

„În niciun caz n-am să laud soluția estetica și materialele folosite și chiar îmi doresc ca la un moment dat să fie schimbate.


Trebuia să fie o temă de proiectare și o soluție dată de niște specialiști. Cel puțin din punct de vedere urbanistic, arhitectural, cred că ele nu sunt o soluție foarte bună și dacă există resurse sau soluții pentru schimbarea lor o vom aplica. Nu se corelează cu fațadele, sistemul coloristic creează un deranj optic major. În plus, sunt detalii constructive prost realizate. Să facem din trotuare o tablă de șah alb-negru în Timișoara… ”, este de părere Gabriel Almăjan.

Arhitectul-șef al Timișoarei are o opinie și despre trecerile de pietoni desenate sub forma unei claviaturi de pian. „E de minim bun-simț să înțelegi că nu e viabil acest desen la trecerile de pietoni. Siguranța e mai importantă decât modelul trecerii de pietoni. Dacă am propune lucruri optime, poate ar avea și mai mare succes”, a mai spus Almăjan astăzi.

11 COMENTARII

  1. Trotuarele trebuie schimbate. Sunt penibile. Un oras care se vrea capitala culturala a europei nu poate asa ceva. Pana la un concurs trebuie puse la loc alea vechi.

    • Bai oltene dute drk la craiova Sa modifici trotuarul..iesi in mortii mathii din kktu asta de tara sa vezi trotuare iesite din comun …da poti sa distrugii dar fa-o din banii tai sau ai lui doamna mata ,,,gunoiule

  2. Cand vad ce comenteaza lumea nu pot decat sa spun: Nu mai e nici Timisoara ce-a fosrt odata…
    Nici o idee despre frumos, nici un pic de mandrie, gandire… pacat

  3. Gabriela de ce crezi tu ca intereseaza pe cineva parerea ta? aveau nevoie de un fraier in primarie sa semneze si in final sa dea cu subsemnatul ..asa ca chill down

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.