”Tun” imobiliar, pregătit la Colterm SA în plin scandal al amenzii de...

”Tun” imobiliar, pregătit la Colterm SA în plin scandal al amenzii de peste 106 milioane lei UPDATE Reacția CA

1
DISTRIBUIȚI

Un ”tun” imobiliar se pregătește la Colterm SA în plin scandal al amenzii de peste 106 milioane lei primită pentru lipsa certificatelor pentru gazele de seră – închirierea a peste 6.000 de metri pătrați din terenul proprietate a statului român la un preț stabilit după ureche. Directorul general Petre Nenu a trimis consiliului de administrație o solicitare venită din partea unei firme specializată în livrarea de betoane pentru amenajarea unei stații la CET Sud, pe Calea Șagului. Conform documentelor, ar urma să fie închiriați 6.400 de metri pătrați la un preț de 0,52 euro/mp/lună. Cum platforma nu există, aceasta ar urma să fie realizată de viitorul chiriaș, iar costurile – care nu sunt nici măcar estimate în propunerea trimisă CA – să fie scăzute din chirie.

Prețul de închiriere a fost stabilit după ureche, în baza deciziei directorului general al companiei de termoficare, Petre Nenu care a dispus să fie trecut în documente 0,52 euro/mp în condițiile în care prețul pieței în zonă este între 1 și 2 euro/mp.


Mai există o problemă – terenul pe care se dorește ridicarea platformei betonate este, conform cărții funciare, proprietatea statului român, adică Primăria Timișoara, Colterm având doar dreptul de administrare operativă.

Petre Nenu, directorul general al Colterm SA, numit cu susținerea viceprimarului USR Ruben Lațcău, cel care era prezentat de Dominic Fritz ca fiind ”specialistul în Colterm”, a venit cu o explicație în care se contrazice. ”E doar o propunere. Dacă cineva îmi face o cerere, nu pot să o ascund și să spun că nu sunt de acord cu ea. O discut împreună cu CA-ul, așa cum este legal. Terenul avem voie să închiriem, platformă betonată avem voie să închiriem, conform legislației. Astăzi, în CA ni se poate spune nu. Prețul este prețul de lângă noi, are cineva închiriată o platformă cu acel preț, dar este tot așa un preț care rămâne de negociat. Sunt două poziții – una dintre ele nu este ok din punct de vedere al patrimoniului, dar se va discuta în CA. Eu nu închiriez, eu doar propun mai departe. Poziția care este, pe care au propus-o ei, nu este ok”, a susținut Nenu.

Propunerea lui Nenu va fi discutată, astăzi, în ședința consiliului de administrație de la Colterm SA.

UPDATE Consiliul de administrație de la Colterm a refuzat să discute propunerea lui Nenu în ședință. Practic, planul de ”afaceri” a fost abandonat.

1 COMENTARIU

  1. Lui Nenu asta care n are nici o vina ca el doar propune(cred ca a invatat de la Faur, sau l a invatat elvpe Faur prea tare rau propunerea aia cu marirea salariului nepotului cu 7 trepte salariale), i as propune eu ceva care presupune o intoarcere in timp egala cu varsta sa. Si „organelor” statului le as propune sa nu mai astepte dupa Boța sa faca dezvaluiri, sa mai traga si ele cu urechea si sa ne anunte niste lucruri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.