Turul României la ciclism începe în 2021 tot de la Timișoara. Organizatorii...

Turul României la ciclism începe în 2021 tot de la Timișoara. Organizatorii au anunțat traseul „Micii Bucle”

0
DISTRIBUIȚI

 

Foto: Virgil Simonescu

Veste bună pentru amatorii de ciclism din Banat. Dacă anul trecut prestigioasa competiţie rutieră inspirată din Turul Franţei a revenit pe Bega după jumătate de deceniu, în anul 2021 prologul competiţiei a fost anunţat tot la Timişoara. Turul României se va desfăşura în perioada 31 august – 5 septembrie iar la startul competiţiei sunt aşteptaţi să se alinieze circa 120 de sportivi.

A 54-a ediţie a celei mai importante competiţii cicliste din ţară va avea un traseu de 800 de kilometri. Startul se va da la Timişoara pe 31 august, cu o cursă-prolog, urmată de prima etapă a doua zi, pe 1 septembrie.


Ultima etapă e programată la Bucureşti, în data de 5 septembrie, conform datelor prezentat de organizatori. Traseul e unul spectaculos, cu „vizitarea” unor obiective importante: Cetatea Devei, cetatea Sarmizegetusa Regia, castelul Corvinilor, Cetatea Făgărașului, castelul Bran, Cetatea dacică de la Căpâlna, dar și câteva dintre cele mai renumite biserici fortificate din Transilvania.

Chiar şi în pandemie, în 2020 au fost participanţi din mai multe ţări: Bulgaria, Cambodgia, Kazakhstan, Germania, Polonia şi Republica Moldova. Eduard Grosu a câştigat „Mica Buclă” anul trecut. Etapa de la Timişoara a fost câştigată atunci de germanul Justin Wolf. Oraşul de pe Bega a avut şi ea o echipă implicată în competiţie: UVT Devron West Cycling Team. Localnicul Iustin Văidian a fost al 20-lea în clasamentul general.

Turul României va debuta și în acest an cu o cursă-prolog în Timișoara, pe data de 31 august, aceasta fiind urmată de 5 etape:

  • Etapa 1 (1 septembrie): Timișoara – Lugoj Caransebeș – Hațeg – Hunedoara – Deva
  • Etapa 2 (2 septembrie): Deva – Orăștie – Sebeș – Poiana Sibiului – Gura Râului – Păltiniș
  • Etapa 3 (3 septembrie): Sibiu – Agnita – Făgăraș – Poiana Mărului – Zărnești – Bran – Brașov
  • Etapa 4 (4 septembrie): Brașov- Cheia- Ploiești – București
  • Etapa 5 (5 septembrie): circuit în București

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.