Un partid politic cere anchetarea lui Dominic Fritz de către DNA pentru...

Un partid politic cere anchetarea lui Dominic Fritz de către DNA pentru că ar fi obținut fraudulos mandatul de primar

0
DISTRIBUIȚI

Coaliția pentru Națiune a depus astăzi un denunț la DNA împotriva primarului municipiului Timișoara, Dominic Fritz, dar și „împotriva organelor de conducere ale Alianței Uniunea Salvați România – Plus Timiș, Moș Cristian și Reșitnec Dan”, cerând procurorilor efectuarea de cercetări cu privire la „comiterea de către aceștia a infracțiunilor de constituire a unui grup organizat, folosirea funcției de conducere deținute într-un partid politic în scopul obținerii de foloase necuvenite, instigare la abuz în serviciu, dar și fals în declarații și uz de fals”, a transmis stiripesurse.ro.

Coaliția pentru Națiune, un partid politic condus de avocatul Dan Chitic, reclamă faptul că Dominic Fritz ar fi denaturat procesul electoral, cu sprijinul persoanelor cu funcții de conducere din cadrul Alianței USR – PLUS Timiș, pentru a obține în mod fraudulos mandatul de primar, în ciuda faptului că nu întrunea condițiile de eligibilitate.

„Prin falsificarea unor documente utilizate atât în etapa premergătoare scrutinului, dar și ulterior, în etapa validării mandatului, acesta ar fi creat percepția, în mod ilicit, persoanelor și autorităților implicate în procesul de validare a alegerilor, că ar avea domiciliul pe teritoriul Municipiului Timișoara, deși, în realitate, domiciliul primarului Fritz Dominic Samuel s-a aflat în permanență în străinătate iar pe teritoriul României avea doar un drept de rezidență temporară”, spune denunțul înaintat de CpN procurorilor DNA.

De menționat că atât dosarul de candidatură, cât și mandatul de primar obținut de Dominic Fritz au fost validate de magistrați.


De altfel, aceeași presupusă problemă a fost invocată constant de liberali, inclusiv de fostul primar Nicolae Robu, după pierderea alegerilor, validarea mandatului lui Fritz fiind chiar contestată în instanță, însă fără succes.

În urmă cu câteva săptămâni, același partid a depus la DNA o plângere penală legată de diploma de studii a fostului ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu. Procurorii au clasat plângerea, motivând că fapta penală nu există. Liderul partidului, avocatul Dan Chitic, care consideră că pandemia de coronavirus „este o mare vrăjeală”, scria atunci pe Facebook că „Vlad Voiculescu a fost «spălat» de DNA. Semn că Sistemul mai are nevoie de el, semn că misiunea acestuia încă nu a fost îndeplinită”, și că „distrugerea și privatizarea sistemului public de sănătate reprezintă un obiectiv important al agendei Sistemului Neo-Colonialist din România.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.