Un pas înainte pentru reabilitarea Colegiului Tehnic „Emanuil Ungureanu” din Timișoara

Un pas înainte pentru reabilitarea Colegiului Tehnic „Emanuil Ungureanu” din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-753540287">

Fosta școală de arte și meserii din centrul Timișoarei, construită în anul 1900, va fi, în sfârșit, renovată.

Viceprimarul Ruben Lațcău a semnat, vineri, ordinul de începere a lucrărilor de proiectare și execuție a reabilitării clădirii care găzduiește acum Colegiul Tehnic „Emanuil Ungureanu”.

Contractul, în valoare de 18 milioane de lei din fonduri europene, a fost câștigat de un consorțiu format din Constructim (lider) – Extra-Prompt, Atelierul Arhitext, care vor lucra cu subcontractanții CBM Elpro Instal, Prodao-Ing și Biconect.

Durata de realizare a investiției este de 21 de luni, trei luni fiind alocate pentru proiectare și alte 18 luni pentru execuția lucrărilor.

„Copiii Timișoarei merită să învețe în școli decente, iar fondurile europene sunt o șansă pentru a reabilita și dota cât mai multe unități de învățământ din oraș. Infrastructura educațională merită toată atenția noastră, după ani în care multe grădinițe, școli și licee au fost lăsate în paragină. Avem deja lucrări începute la mai multe școli din oraș, avem bani prevăzuți în buget și vom depune în continuare proiecte pentru a atrage finanțări nerambursabile atât pentru refacerea, cât și pentru extinderea rețelei educaționale din Timișoara”, a declarat viceprimarul Ruben Lațcău.

În cadrul contractului proiectarea va viza actualizarea documentației tehnico-economice, asigurarea asistenței tehnice din partea proiectantului pe parcursul lucrărilor, întocmirea auditului energetic final și actualizarea documentației tehnico-economice. De asemenea, este prevăzută întocmirea documentațiilor pentru obținerea avizelor și acordurilor, inclusiv pentru Avizul ISU respectiv Scenariu de securitate la incendiu, întocmirea proiectului așa cum a fost construit (as built), audit energetic, expertiză termică și energetică, documentarea informațiilor pentru Cartea tehnică a construcției, inclusiv documentarea instrucțiunilor de exploatare.

Lucrările de construcții-montaj care vor fi realizate vor avea termen de garanție de minim cinci ani.

Pe lângă reabilitarea clădirii din Piața Huniade, obiectivele acestui contract sunt achiziţia de echipamente IT, materiale didactice moderne şi materiale specifice pentru documentarea elevilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.