Viceprimarul liberal Cosmin Tabără explică de ce se ocupă USR PLUS de...

Viceprimarul liberal Cosmin Tabără explică de ce se ocupă USR PLUS de problema Colterm

0
DISTRIBUIȚI

Viceprimarul liberal Cosmin Tabără a declarat, marți seara, la emisiunea PRESSALERT LIVE, că speră se va găsi o soluție pentru ca municipalitatea să nu plătească pentru Colterm o amendă uriașă pentru că nu a reușit să cumpere în timp util certificatele verzi.

„Este o problemă pe care – și știți că a fost și o temă de campanie – colegii noștri din alianță și-au asumat-o aproape în totalitate și și-au asumat un întreg consiliu de administrație atunci. Noi am atras atenția asupra a câtorva aspecte, nu s-a ținut cont nici nu am vrut să ne punem împotrivă. E o problemă delicată”, a spus Tabără.

Întrebat cine trebuia să convoace Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) în vederea cumpărării de certificare verzi, Tabără a răspuns: „Consiliul de Administrație, AGA – cei 27 de consilieri locali. Nu știu dacă se va ajunge la amendă. Știu că se vorbea la un moment dat despre cumpărarea unor certificate verzi pe CET Centru. Vom vedea ce se va întâmpla, nu prea vreau să discut despre Colterm”.

În ceea ce privește achiziționarea de servicii juridice pentru compania de termoficare la oferta cea mai scumpă a unei firme din București, viceprimarul, de profesie avocat, a fost de părere că „ideea de a externaliza servicii juridice este una legală. Scopul a fost securizarea patrimoniului primăriei și știm foarte bine că sunt multe bunuri puse garanție.


Nu am lucrat cu firma câștigătoare, eu am militat foarte mult pentru societățile locale pentru că îmi cunosc foarte bine colegii de aici, din Timișoara, și știu că ar fi făcut față cu brio și ar fi dus la bun sfârșit sau la același nivel cu cei din București. Pentru cei care au aplicat din Timișoara eu puteam să garantez. Nu am vrut să fac din această comisie pentru că eram incompatibil”.

Cosmin Tabără a fost de părere că au fost condiții dure pentru firmele de avocatură care au dorit să asigure servicii juridice Coltermului pentru ca participarea să nu fie foarte numeroasă.

„Am discutat despre condiții și proceduri, dar nu am vrut să fac parte din comisie (n.r.- de selecție)”, a spus edilul.

Întrebat de ce nimeni, nici măcar din PNL, nu a făcut nimic din martie și până la final de aprilie pentru a demara achiziția de certificate verzi și a evita astfel o amendă în valoare de 21 de milioane de euro, Tabără a răspuns: „atâta timp cât și-au asumat (n.r. – USR PLUS) această societate și că vor găsi cele mai bune soluții… Discutăm despre o amendă care nu a fost dată încă și nu știm ce va fi și când va fi. Nu am vrut să ne băgăm, din ce știu de la colegii mei, peste ei, noi i-am respectat și tot timpul am fost de cuvânt. Am respectat ceea ce am spus și i-am lăsat (n.r. – USR PLUS). Nu am vrut să ni se reproșeze că din cauza noastră se întâmplă acest lucru. Probabil că și acum, dacă nu vine acea linie de credit de la guvern, noi vom fi vinovați pentru că prim-ministrul e liberal. Noi avem mare încredere că ei vor rezolva problema Coltermului pentru că îi văd preocupați. Din punctul meu de vedere, problema la Colterm este găsirea unei soluții pe termen mediu și lung pentru că altfel suntem în situația în care vom pompa în permanență bani. Ajungem la ceea ce criticam la Robu, scoatem bani din buzunar pentru plata certificatelor verzi, aceste lucruri trebuie evitate.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.