Viceprimarul USR Lațcău a vrut să scoată presa, cu Poliția Locală, de...

Viceprimarul USR Lațcău a vrut să scoată presa, cu Poliția Locală, de la ședințele AGA ale firmelor municipalității

1
DISTRIBUIȚI

Viceprimarul USR Ruben Lațcău a încercat, astăzi, să scoată din sala Filarmonicii, unde s-au desfășurat adunările generale ale Piețe SA și Horticultura SA, acționar unic find Consiliul Local Timișoara, jurnaliștii care au venit să relateze, în condițiile în care se știa că urmează schimbări ale consililor de administrație. Acesta a trimis un gardian de la Poliția Locală care mi-a cerut mie și colegului Sergiu Miat, de la „Cotidianul” să părăsim sala deoarece „așa mi-a spus domnul Lațcău să vă spun că nu aveți voie.


Vă rog să părăsiți sala”. Când i-am transmis că viceprimarul nu poate hotărî în numele AGA și că nu există nicio interdicție legală în acest sens, angajatul Poliției Locale Timișoara a plecat să transmită mesajul.

Nu a mai revenit, dar, ulterior, viceprimarul Lațcău s-a dus la președintele de ședință, pesedistul Radu Țoancă cerându-i să evacueze presa din sală. Acesta a refuzat, solicitându-i să-i dea baza legală pentru solicitare. „Personal, ca fost jurnalist, nu sunt de acord cu așa ceva. De ce să interzicem accesul presei? Avem ceva de ascuns, sunt societățile consiliului local? Și în alți ani, presa a participat la AGA acestor firme și nu a fost nicio problemă”, a comentat Țoancă. Viceprimarul USR nu a venit cu baza legală pentru solicitare, așa că jurnaliștii au rămas până la final la ședințe.

Când Lațcău cerea evacuarea jurnaliștilor, în sală era prezent cel puțin un consilier personal al primarului Timișoarei care, conform celor susținute de USR-ist, nu avea legal ce să caute acolo. Nu este pentru prima oară când mâna dreaptă a lui Fritz încearcă să obstrucționeze activitatea jurnaliștilor, prima tentativă fiind la AGA de la Colterm când a fost schimbat consiliul de administrație și unde USR-iștii și liberalii s-au atacat extrem de dur.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.