Videoclip nou Rezident Ex: „Piesa este o imagine în oglindă a acestei...

Videoclip nou Rezident Ex: „Piesa este o imagine în oglindă a acestei perioade în care totul se aseamănă din ce în ce mai mult cu o realitate virtuală“

1
DISTRIBUIȚI

Tavi Iepan (chitară), Matthias Lange (chitară), Christian Podratzky (bas), Mark Cross (percuție) și Sebastian Simonis (vocal) – adică membrii formației Rezident EX – au lansat un nou videoclip la piesa „Cyber Faber”, melodia find extrasă din cel de-al doilea material discografic al trupei, Audio Doping.

„Piesa «Cyber Faber» este, poate, o imagine în oglindă a acestei perioade în care totul se aseamănă din ce în ce mai mult cu o realitate virtuală, la care noi ne «adaptăm», parcă, fără să vrem și, totuși, cu o curiozitate de șoricel care aleargă prin labirint spre necunoscut. Poate că este prea simplu sau simplist să spui că trăim o însingurare a individului și tot mai mult ne «întâlnim» și comunicăm prin calculator sau smartphone, dar până la urmă asta este realitatea. Cred că toți avem în minte imaginile din mijloacele de transport, cu călătorii privind ca hipnotizați pe telefoanele mobile, fiecare pentru el sau, și mai exemplificator, un grup de tineri pe o terasă, la o masă, fiecare trimițând și primind mesaje, uitând că sunt față în față și s-au întâlnit pentru a fi împreună. Lumea din jurul nostru se schimbă foarte rapid și nu întotdeauna în avantajul nostru“, a spus Tavi Iepan.

Albumul de debut al trupei Rezident Ex, Alpha a fost lansat ]n 2013 cu un turneu care a inclus şi o oprire la clubul Daos din Timişoara. Cel de-al doilea album discografic al trupei „Audio Doping“ a fost lansat în 2017 și a inclus un concert de lansare la Timişoara, în incinta Teatrului Maghiar de Stat „Csiki Gergely”, ocazie cu care muzicienii au avut parte şi de prezenţa invitaţilor speciali Leo Iorga, Vlady Cnejevici şi Teo Boar.

Tavi Iepan

„Totul se întâmplă însoțit de acest paradox al lumii moderne, cu accesul la nenumărate informații și tot atâtea posibilități, și cu toate acestea viitorul spre care ne îndreptăm este mai incert decât oricând.


Ce a mai rămas din acel Homo Faber, Omul inovator, care controla mediul înconjurător și-l transformă în folosul sau că în conceptul filozofic a lui Hannah Arendt ? Astăzi avem un om cu handicap care nu mai poate trăi fără tehnică care-l înconjoară și de care este domină din ce în ce mai mult. Rezultatul pare un personaj egocentric, dar singur, și cumva incapabil să mai oprească acest carusel în care parcă s-au urcat, frenetic, toți, că la o petrecere, chiar și cei care trebuiau să-l conducă. Iar acum, cu stupoare, ne-am trezit că nu mai are nimeni cum să apese pe butonul de oprire. Piesa am compus-o acum cinci ani, cu mult înainte de această pandemie, care doar a accelerat și accentuat toate aceste aspecte dure ale unei relații interumane din ce în ce mai „virtuale” și cu un contact direct inexistent, că în romanele SF. Dar poate că în toate astea este și o șansă și anume să ne dăm seama ce este important în acest zbor scurt, de la pământ spre pământ”, a mai adăugat Tavi Iepan despre noua piesă a formației Rezident Ex.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.