Viena se redeschide în 23 mai. Unde ar mai putea călători românii...

Viena se redeschide în 23 mai. Unde ar mai putea călători românii în această vară și în ce condiții

0
DISTRIBUIȚI

Consultantul în turism Simion Giurcă, timișorean stabilit la Viena, a declarat, joi seara, la emisiunea PRESSALERT LIVE, că încă sunt restricționate călătoriile în scop turistic în Austria și există amenințarea carantinei pentru cei care ar merge în Austria în interes turistic.

Totuși, sunt vești bune anunțate de autoritățile austriece. Celebrul outlet Parndorf este deschis, iar din 23 mai se deschide Viena.

„Este semnalul cel mai important, care a fost dat chiar azi după-masă de primarul Vienei, Michael Ludwig. În 23 mai, în Viena se redeschid teatrele, opera, muzeele, instituțiile de artă, cultură, dar și de sport, dar și toate hotelurile. Sunt luni și luni de zile în care aceste instituții nu au funcționat”, a spus Simion Giurcă, consultant în domeniul turismului pentru Timișoara – Capitală Europeană a Culturii.

Acesta a mai precizat că urmează să fie stabilite condițiile de călătorie pentru turiștii care vor să viziteze Austria și se așteaptă o decizie în legătură cu pașaportul european al vaccinării.

„Austria ar putea încheia acorduri bilaterale.


Ungaria a încheiat un astfel de acord cu Croația, deci cetățenii vor putea să circule pe baza unui pașaport de vaccinare, test PCR făcut în ultimele 72 de ore sau dovada că au trecut prin coronavirus în ultimele luni. Italia a anunțat deja că dacă nu vine acel pașaport verde va lua o decizie proprie și va decide în ce condiții permite intrarea în țară. Spania are restricționate anumite regiuni, dar se poate intra în țară pe bază de test PCR. Țări precum Italia, Grecia, Cipru, Franța au anunțat că vor să redeschidă sezonul turistic la începutul lunii iunie și așteaptă de la comunitatea europeană reglementările până la sfârșitul lunii mai. Marți vor începe negocierile pentru găsirea unui mecanism și implementarea lui. Concluzia ca doar cei vaccinați să aibă acces nu este constituțională, astfel că cei care vin cu teste PCR sau dovadă că au contact boala în ultimele trei, patru luni vor putea să circule liber probabil în țările acestea”, a afirmat consultantul în turism Simion Giurcă.

Potrivit acestuia, Portugalia fără turism anul acesta ar avea mari probleme economice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.