Virgil Musta: „Am simțit, pentru prima dată după mult timp, că scade...

Virgil Musta: „Am simțit, pentru prima dată după mult timp, că scade presiunea pe sistemul sanitar”

0
DISTRIBUIȚI

Medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, spune că a simțit, săptămâna trecută, pentru prima dată după o lungă perioadă de timp, că a început să scadă presiunea asupra sistemului de sănătate.

Specialistul în boli infecțioase a scris pe Facebook despre intrarea Timișoarei în scenariul verde, după ce rata de infectare a scăzut sub 1,5 la mie: „Este un moment de bucurie, dar mai ales de speranță pentru revenirea la normalitate. Fără responsabilitatea și solidaritatea voastră nu s-ar fi putut obține acest rezultat. Vă mulțumesc că ați înțeles faptul că spitalele sunt doar ultima redută, iar războiul trebuie câștigat în primul rând în afara lor, în comunitate, în special prin respectarea regulilor de protejare individuală și de grup”.

Medicul spune că, dacă situația va continua să se îmbunătățească, va propune ca una dintre secțiile COVID ale spitalului să revedină secție normală de infecțioase.

„Personal, săptămâna trecută am simțit cu adevărat, pentru prima dată după o lungă perioadă de timp, că a început să scadă presiunea și asupra sistemului de sănătate, având în sfârșit mai multe locuri libere pe secție.


Dacă situația continuă să se îmbunătățească, intenționez ca una dintre secțiile Covid-19 de la noi din spitalul Victor Babeș din Timișoara să redevină, după o perioadă lungă, secție de boli infecțioase unde să putem trata din nou și alte afecțiuni”, a mai scris Virgil Musta pe rețeaua de socializare.

Acesta îi roagă pe localnici să rămână în continuare responsabili și precauți, pentru a consolida realizările din ultimele săptâmâni, lucru care înseamnă purtarea măștii, evitarea locurilor aglomerate, aerisirea spațiilor închise, spălarea mâinilor și, foarte important, „să ne vaccinăm într-un număr cât mai mare, pentru că acest lucru va conduce de fapt la limitarea masivă a acestei pandemii”.

„Visez la o vară frumoasă pentru toată lumea, așa cum parcă am uitat că poate exista. Visez la o viață normală, pe care toți cred că ne-o doream de mult, dar a fost o perioadă în care întrezăream tot mai greu luminița de la capătul tunelului. Acum, cred că se vede tot mai clar lumina, mai trebuie doar să ne păstrăm în continuare responsabilitatea și răbdarea, să ducem mai departe ceea ce am câștigat cu greu”, mai spune medicul de la Spitalul „Victor Babeș”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.