Zoli Toth despre primul său disc solo: „Este un album care vine...

Zoli Toth despre primul său disc solo: „Este un album care vine cu propunerea de a asculta muzică, nu de a o consuma“

0
DISTRIBUIȚI

Primul album solo editat de Zoli Toth, artistul timișorean care a împlinit 45 de ani în luna noiembrie a anului trecut, „Better Together”, are parte de un nou videoclip.

„«Before and after» este al treilea material video dedicat primului meu album solo, Better Together. Piesa asta a fost printre primele  pe care le-am compus în pademie, prin aprilie 2020, si pe atunci mă gândeam la tempoul nebun pe care-l va lua omenirea imediat după ce lucrurile vor reintra în normal. Nu știu dacă am avut dreptate în ceea ce priveste viitorul, dar despre cum am fost din aprilie trecut până astăzi am cam nimerit-o. Clipul l-am realizat împreună cu Gabi Petrescu (Jerry) omul care a fost alături de mine non stop din 2016 până astăzi“, a spus artistul.

Zoli Toth face parte din categoria artiștilor respectați în showbizul românesc. A absolvit Liceul de Muzică „Ion Vidu” din Timişoara, secţia Percuţie, în 1995, și  mai apoi a pus bazele trupei de percuţie Hans’n’feet Quartet, care mai târziu a devenit Sistem. Alături de activitatea sa muzicală, Zoli s-a implicat în activismul civic. Prima cauză „verde” în care s-a implicat a fost susţinerea interzicerii cianurii în minerit în România alături de Coaliţia România fără Cianuri în 2007 din care făcea parte şi Greenpeace România. Continuă să susţină cauza protecţiei mediului şi moderează emisunea EcoFrecvenţa la Naţional FM.

„Albumul este rezultatul ultimilor  ani în care am dezvoltat acest proiect unic pentru România, în care vibrafonul este instrumental principal, alături de sintetizatoare analogice, instrumente de percuție și materiale reciclate.


După ceva timp, în care căutam diferite răspunsuri, am început să mă văd cu Michi de la Șuie Paparude, iar după puțin timp a venit cu propunerea să fie producător muzical al abumului, lucru care m-a bucurat mult și care a adus plus valoare albumului. Este un album care vine cu propunerea de a asculta muzică, nu de a o consuma. Așa cum scriitorii propun să citim câte un capitol pe zi, așa propun și eu publicului cinci minute de ascultat muzică. Indiferent de gen. Cinci minute în care nu faci altceva, nu mănânci, nu te uiți la TV, nu vorbești cu nimeni, doar asculți. Trăim vremuri în care toată lumea vorbește deodată și consumă de toate, dar cred că muzica trebuie ascultată“, spune artistul despre primul său album solo.

Albumul Better Together a apărut și sub formă de CD și vinil, iar cei care doresc să intre în posesia acestui disc într-o ediție limitată cu autograf sub forma de vinil de 180 de grame, o pot face online aici sau la magazinul Viniloteca din Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.