15 soliști de muzică populară, în finala festivalului-concurs „Gelu Stan” UPDATE Cine...

15 soliști de muzică populară, în finala festivalului-concurs „Gelu Stan” UPDATE Cine sunt câștigătorii

0
DISTRIBUIȚI

În urma preselecției artiștilor înscriși la festivalul-concurs „Gelu Stan”, au fost aleși pentru finală 15 din cei 60 de soliști vocali care doresc să se afirme pe scena muzicii populare. Aceștia reprezintă apeoape toate zonele etnofolclorice ale României și se vor întrece pentru câștigarea premiilor puse în joc.

Marele Premiu acordat de juriu este în valoare de 3.500 de lei, premiile I, II și III sunt în valoare de 2.500, 1.500 și respectiv 1.000 de lei și alte trei premii speciale sunt în valoare de câte 600 de lei. Pe lângă aceste premii, va fi oferit premiul Radio Timișoara, în valoare de 500 de lei, și „Premiul Tinereții”, acordat de familia maestrului Gelu Stan.

Concursul, Gala Laureaților și decernarea premiilor vor avea loc în 17 iunie, de la ora 18,00, pe scena teatrului național din Timișoara. Acompaniamentul concurenților va fi asigurat de instrumentiștii orchestrei ansamblului profesionist „Banatul”, dirijat de Sebastian Roșca.

Invitații festivalului sunt Larisa Bozbici, câștigătoarea ediției precedente a concursului, Andreea Voica și Bogdan Toma. Festivalul va onora nu doar memoria lui Gelu Stan, ci și pe cea a celebrului taragotist Luca Novac, pe care lumea folclorului bănățean l-a pierdut la începutul acestui an. Momentul dedicat acestuia va fi susținut de Ioniță Ienea, Bujor Polhac și Lăzărică Cega.

Biletele la spectacol se pot procura de pe site-ul eventim.ro iar în sală vor fi respectate toate măsurile sanitare în vigoare. Spectacolul va fi transmis în direct și pe Ansamblul Profesionist Banatul – Oficial | Facebook.

UPDATE La ediția din acest an a festivalului-concurs „Gelu Stan”, Marele Premiu a fost câștigat de Alexandra Acs, în vârstă de 19 ani, care a reprezentat Banatul de munte.


Este absolventă a liceului „Ion Vidu” și în prezent, studentă la facultatea de muzică din Timișoara. În competiția care i-a adus Marele Premiu, a interpretat doina „Vine vara, trece iute” din repertoriul Valeriei Berzescu și cântecul de joc „Badea-l meu e bănățan”, din repertoriul Filofteei Moldovan. Premiul I a fost decernat lui Dorinel Gavriluț Pârvoni, de 21 de ani, din Banat, Andrada Betej, de 20 de ani, din Gorj, este câștigătoarea premiului II și Alexandra Ilinca Din, de 15 ani, din Argeș, a obținut premiul III. Premiul oferit de familia maestrului Gelu Stan a fost cucerit de Teodora Maria Păcurar, de 17 ani, din zona Codrului, aflată în nord-vestul țării, iar premiul oferit de  Radio Timișoara i-a revenit lui Ionuț Naghi, de 17 ani, din Bihor. Câștigătorii celor trei premii speciale sunt: Mihaela Abrudan, de 16 ani, din Cluj, Alexandra Florinela Andrei, de 17 ani, din Romanați și Paula Pintiuța, de 15 ani, din Bihor. Juriul care a decernat premiile a fost alcătuit din Elise Stan, Liliana Laichici, Andreea Voica, Veronica Demenescu și Daniela Băcilă.

Concurenții au purtat costume populare autentice din zona pe care au reprezentat-o, pentru o ilustrare cât mai fidelă a culturii tradiționale. Concurenților  li s-au alăturat mai mulți invitați speciali, care au susținut recitaluri: interpreții Andreea Voica, Bogdan Toma și Larisa Bozbici și instrumentiștii Ioniță Ienea, Bujor Polhac și Lăzărică Cega.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.