Acordul cu Banca Mondială pentru Colterm, supus votului consilierilor locali. Ce prevederi...

Acordul cu Banca Mondială pentru Colterm, supus votului consilierilor locali. Ce prevederi conține

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-571527656">

Colterm va beneficia de servicii de asistență tehnică de la Banca Mondială, iar Primăria Timișoara va plăti pentru acestea suma de 890.832 de lei, în două tranșe.

Potrivit proiectului de hotărâre care va fi supus votului consilierilor municipali, obiectivul acestui acord este de a sprijini Municipiul Timișoara în îmbunătățirea capacității sale de planificare pentru dezvoltarea durabilă a sistemului său de termoficare (RT) și a eficienței energetice (EE) în clădirile de pe teritoriul său. În cadrul acordului, Primăria Timișoara va beneficia de servicii rambursabile de consultanță care vor include: Proiect de foaie de parcurs cu opțiuni care pot fi puse în practică pentru RT din Timişoara și Proiect de plan strategic integrat RT și EE.

Banca Mondială a mai avut asemenea acorduri de asistență tehnică încheiate cu instituții din Cluj-Napoca, Brașov, Constanța, București – Sectorul 5 etc.

Potrivit documentației, Banca Mondială va efectua o evaluare rapidă a caracteristicilor tehnice și operaționale actuale ale: soluțiilor de încălzire rezidențială din Timișoara, factorilor de cost, tipului de combustibili folosiți și aspectelor de mediu, în special emisiile de particule (PM) și dioxid de carbon (CO2), și va oferi un nivel de referință față de care pot fi evaluate alternativele.

De asemenea, va face o evaluare a termoficării, de la producție și distribuție la profilul cererii.

Banca va oferi sprijin la: identificarea stimulentelor și obstacolelor care rezultă din politica națională și cadrul de reglementare pentru încălzirea rezidențială; identificarea principalelor părți interesate (de exemplu, ministere, municipii, companii de utilități, instituții financiare, sectorul privat și mediul academic) și prognozarea cererii atât pentru RT cât și pentru energia electrică de la părțile interesate cheie identificate.

Acordul mai prevede evaluarea alternativelor durabile de încălzire urbană.

Banca va propune un set de opțiuni tehnice concrete pe termen scurt și mediu pentru Colterm pentru a obține servicii durabile bazate pe combustibilii disponibili (de exemplu, gaze, geotermale, producție de energie din deșeuri etc.) pentru a satisface cererea reală de pe piața energiei electrice.

Documentația poate fi consultată integral aici.

Vă reamintim că societatea de termoficare din Timișoara are de mai mulți ani grave probleme financiare, la care s-a adăugat recent o nouă amendă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.