Agroland Agribusiness, parte a grupului Agroland, a debutat pe piața AeRO a...

Agroland Agribusiness, parte a grupului Agroland, a debutat pe piața AeRO a Bursei de Valori București

0
DISTRIBUIȚI

Agroland Agribusiness a debutat astazi pe piata AeRO a Bursei de Valori Bucuresti (BVB), dupa un plasament privat pentru vanzarea de actiuni, prin care a strans de la investitori 6,07 milioane de lei. Actiunile companiei se tranzactioneaza sub simbolul bursier AAB. Fondurile atrase vor fi folosite pentru dezvoltarea companiei si finantarea investitiilor in active fixe, a cheltuielilor curente, fuziuni, achizitii, precum si intrarea in actionariatul unor startup-uri din agricultura, a transmis bvb.ro.

Agroland Agribusiness face parte din grupul Agroland si este a doua companie din grup care vine pe piata AeRO, dupa compania-mamă, Agroland Business System (AG), listată pe 1 martie 2021. Agroland a facut primul pas la bursa in urma cu un an, pe 16 iunie 2020, cand au intrat la tranzactionare obligatiunile Agroland Business System (AGR25). In total, grupul Agroland a reusit sa atraga de la investitorii din piata de capital 22,05 milioane de lei, prin plasamentul privat de obligatiuni din 2020 si a celor doua plasamente private de actiuni derulate in 2020 si 2021 de Agroland Business System si Agroland Agribusiness.

„Listarea la bursa reprezinta un pas foarte important pentru Agroland Agribusiness, pentru care ne pregatim de mai multe luni si pe care nu am fi reusit sa il facem fara increderea si sprijinul investitorilor, carora le suntem recunoscatori. Cei cinci ani de experienta, pe care i-am acumulat in cadrul Grupului Agroland, ne-au ajutat enorm si ne-au aratat ca listarea la BVB este cea mai buna solutie pentru a valorifica potentialul de crestere a companiei.


Domeniul in care activam, acela al input-urilor pentru agricultura organica si conventionala, este unul foarte important pentru dezvoltarea agriculturii romanesti. Consideram ca actualul context post-pandemic este propice pentru a accelera expansiunea Agroland Agribusiness, iar listarea a fost pasul cel mai firesc in aceasta directie. Succesul pe care l-am avut cu plasamentul privat de actiuni, cu simbol AAB, emise in aprilie, ne-a demonstrat ca suntem pregatiti pentru etapa urmatoare, accederea pe bursa, si sunt optimist ca acesta este inceputul unei etape extraordinare pentru Agroland Agribusiness”, a spus Florin Radu, Director General Agroland Agribusiness.

În aprilie 2021, Agroland Agribusiness a derulat un plasament privat prin care a vândut 225.000 de actiuni nou emise, subscrierea minima in oferta fiind de 5.000 de actiuni (115.000 lei). Plasamentul a fost suprasubscris de 15 ori chiar in prima zi, iar pretul final a fost stabilit la 27 lei/actiune. Acțiunile au fost cumparate de 154 de investitori, dintre care 25 investitori calificati si restul 129 de retail (cinci persoane juridice romane, restul persoane fizice). Plasamentul privat de actiuni si listarea companiei pe piata AeRO au fost realizate cu sprijinul TradeVille in calitate de Consultant Autorizat.

Agroland Agribusiness si-a inceput activitatea in 2016 ca o divizie a companiei mama Agroland Business System, iar din 2017 functioneaza independent juridic si financiar. Compania are doua linii de business: vanzarea de input-uri pentru agricultura conventionala si cea organica si tranzactionarea cu cereale. In 2020, Agroland Agribusiness a inregistrat o cifra de afaceri de 18,44 milioane lei (+88% fata de anul precedent). Profitul net obtinut a fost de 1,2 milioane lei (+231% fata de anul precedent), cu o marja neta de 6,82%, in crestere fata de marja de 3,86% obtinuta in 2019.

Agroland Agribusiness activeaza in zona de Sud-Vest a tarii si isi propune sa se extinda in toata zona de Sud si de Vest. Pentru urmatorii trei ani, compania urmareste dezvoltarea activitatii principale si orientarea spre noi linii de business: administrarea si livrarea comenzilor pe segmentul agricol de produse fito organice si conventionale din magazinele Agroland, consolidarea si dezvoltarea vanzarii de fertilizanti solizi, dezvoltarea activitatii de cercetare si producere de material genetic certificat pentru cultura de cereale, cu tehnologie proprie.

Agroland Business System detine 56% din actiunile Agroland Agribusiness, Radu Florin detine 24%, iar restul actiunilor sunt detinute de persoane fizice si juridice.

Sursa foto: Facebook / Bursa de Valori București

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.