Al treilea apel de proiecte pentru Timișoara – Capitală Europeană a Culturii....

Al treilea apel de proiecte pentru Timișoara – Capitală Europeană a Culturii. Ce buget a fost pus la dispoziție de primărie

0
DISTRIBUIȚI

Centrul de Proiecte al muncipalității a lansat astăzi cel de-al treilea apel de finanțare pentru susținerea scenei culturale locale, cu accent pe capacitatea de a dezvolta și pune în valoare dimensiunea sa europeană. Programul cultural prioritar TM2023 RESTART va finanța proiectele derulate în 2021 ale programului cultural „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii”, pentru care bugetul disponibil este de patru milioane de lei.

Directorul Centrului de Proiecte Timișoara, Alexandra Rigler, dorește ca acest program cultural să aibă un mod coerent de finanțare, modalități de alocare a fondurilor mai eficiente, în spiritul dosarului de candidatură cu care Timișoara a câștigat acest titlu, după ce, în ultimii cinci ani, au existat probleme și în privința mecanismelor de finanțare.


Programul cultural din acest an se dorește a fi unul apropiat de așteptările și criteriile enunțate în dosar, proiectele culturale eligibile fiind cele cuprinse în propunerea de program cultural „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii” pentru anul 2021, transmisă de către Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii  către autoritatea publică locală în luna februarie a acestui an, cu precizările și completările ulterioare din lunile mai și iunie.

Între 24 iunie și 23 iulie va avea loc un proces de evaluare și selecție, într-o primă etapă urmând a fi analizate fișele de proiect transmise de asociație. Ulterior, se vor face recomandări de clarificare și completări ale datelor despre proiecte către coordonatori. Pe baza cererilor de finanțare și a documentației aferente  se va face evaluarea care va recomanda decizia de finanțare, pentru fiecare proiect în parte, de către o comisie de selecție formată din cinci profesioniști  cu experiență  în proiectul capitalelor europene ale culturii.

Informațiile și documentele aferente acestui apel de finanțare sunt disponibile pe site-ul Primăriei Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.