ASU Politehnica vrea să-şi înscrie echipa secundă în Liga a III-a. Planuri...

ASU Politehnica vrea să-şi înscrie echipa secundă în Liga a III-a. Planuri noi pentru club

0
DISTRIBUIȚI

ASU Politehnica vrea în continuare să aibă cel puţin un „satelit” în noul sezon. Preşedintele Viorel Şerban a anunţat azi că clubul alb-violet solicită pe baza regulamentului FRF un loc în eşalonul terţ pentru echipa secundă a clubului. Un model urmat de grupări precum Rapid sau FCSB.

La echipa a II-a (probabil ASU Politehnica II) vor evolua în principal jucători din generaţia 2003 care nu fac încă obiectul primei echipe. Cea mai bună clasată bănăţeană în sezonul trecut îşi doreşte soluţia echipei secunde în condiţiile în care un alt „satelit” nu i-ar permite mutarea jucătorilor în timpul sezonului către echipa din Liga 2 şi în sens invers. În sezonul trecut juniorii 2003 şi 2004 de la ASU Poli au fost împrumutaţi în corpore la Fortuna Becicherecu Mic, dar soluţia nu a fost ideală. Cu un lot tânăr şi redus numeric juniorii alb-violeţi au obţinut doar un punct între seniori, rertogradând în cele din urmă după un baraj cu Aurul Brad.

„Azi vom depune cererea la FRF pentru a avea echipa a doua în Liga a III-a, a spus Viorel Şerban, preşedintele lui ASU Politehnica. Un minus e că ASU Politehnica nu va avea întâietate în faţa grupărilor din Liga I la obţinerea unui loc în „C”.


„Dacă vom avea dificultăţi şi nu vom obţine loc, vom incerca o soluţie gen Fortuna. Tatonăm deja pentru a fi pregătiţi, avem un mic dezavantaj pentru că regulamentul spune că o echipă de Liga 2 poate avea echipă secundă inscrisă dacă rămân locuri libere, după cele retrogradate, după cele de Liga I şi apoi urmăm noi. Sigur încă e vânzoleală mare, incă nu ştim ce mişcări vor fi în Liga 2… se discută, de la schimbări de denumiri, asocieri, fuziuni… vom afla probabil destul de târziu. Aşa e conceptul gândit. Ne interesează mult să-i avem sub urmărire (n.r. pe jucătorii născuţi în 2003), pentru că a fost o generaţie foarte bună şi suntem siguri că va veni momentul lor să explodeze…”, a precizat Şerban.

ASU Politehnica a mai avut o echipă secundă, de amatori, care activa în Campionatul Municipal Timişoara înainte de pandemie.

Sorin Brîndescu, înapoi în club

La alb-violeţi a revenit în club şi fostul antrenor cu care a fost realizată promovarea la seniori din „D” în Liga a 3-a şi apoi imediat în Liga 2. Sorin Brîndescu va coordona cele mai bune grupe de juniori. „Suntem în final de organizare şi a Centrului de copii şi juniori, în care l-am adus pe domnul conferenţiar Sorin Brîndescu, ca să coordoneze activitatea echipelor de performanţă din cadrul centrului, adică cel al echipelor din Liga Elitelor”, a adăugat Viorel Şerban.

În altă ordine de idei se speră şi ca ASU Politehnica să activeze din noul sezon sub forma unei societăţi pe acţiuni, situaţie în care clubul ar beneficia de susţinători mai potenţi financiar. „Vom avea câteva săptămâni foarte calde să finalizăm documentaţia… Dar avem speranţa că vom reuşi până la începerea campionatului să avem această nouă structură, în care vom putea discuta de un proiect puternic, cu personalităţi puternice, oameni care vor face posibil visul ca Politehnica să fie o echipă a comunităţii, în care să fie implicaţi oameni cu potenţă financiară şi dragoste faţă de Banat şi Timişaora…”, a conchis preşedintele lui ASU Politehnica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.