ASU Politehnica trece la un nivel superior printr-o societate pe acţiuni. Cosmin...

ASU Politehnica trece la un nivel superior printr-o societate pe acţiuni. Cosmin Contra şi o firmă puternică, în board-ul „SSU Poli”

1
DISTRIBUIȚI

ASU Politehnica vrea să se apropie de fotbalul de mare performanţă şi conducerea clubului a gândit în ultimul an un proiect inspirat din fotbalul german. Astăzi a fost oficializată societatea pe acţiuni SSU Politehnica Timişoara, una în al cărui consiliu de administraţie se regăsesc Cosmin Contra şi oameni de afaceri din zonă.

Din noua structură face parte şi Gheorghe Iova, acţionar la Cramele Recaş, care a dat deja asigurări că investiţiile vor fi importante. De asemenea, board-ul de şapte membri al SA-ului îl are în componenţă şi pe Duşan Filipaş, fost conducător la multipla campioană naţională la rugby a Timişoarei.

SSU vine de la Societatea Sportivă Universitară şi are deocamdată doi acţionari: ASU Politehnica, cu 90% din acţiuni, şi Druckeria (restul de 10%). Se doreşte acum afilierea prin nou structură până la startul sezonului. Din Consiliul de Administraţie fac parte: Viorel-Aurel Şerban (preşedinte), Cristian Romoniţă (vicepreşedinte şi reprezentant Druckeria), Liviu Cădariu-Brăiloiu (prorector UPT), Saşa Moza (reprezentant Druckeria), Gheorghe Iova (reprezentant Cramele Recaş), Cosmin Contra (fost fotbalist internaţional) şi Duşan Filipaş (antreprenor).

“Mă bucur că trăim acest eveniment, consider că peste câţiva ani va arăta ca un eveniment care a schimbat radical modul de percepţie a ce face Politehnica şi care este rolul ei în această parte a ţării… Această societate pe acţiuni vine din nevoia noastră de a găsi formula prin care echipa Politehnicii să devină o echipa comunităţii. Aşa cum Universitatea Politehnica a fost în întreaga ei activitate motorul aceste regiuni e timpul şi ca echipa de fotbal să preia această onorabilă şi grea sarcină de a reprezenta la cel mai înalt nivel fotbalul din această parte a ţării”, a declarat Viorel-Aurel Şerban, preşedintele clubului.

“Trebuie să avem acordul atât al Ministerului Tineretului şi Sportului, care ne va acorda noul CIS, cât şi al Federaţiei Române de Fotbal, care trebuie să ne ofere afilierea ca şi continuatoare a Asociaţiei Sportive Universitare Politehnica Timişoara”, a adăugat Viorel-Aurel Şerban, referitor la planurile imediat următoare.

Primele 2.000 de acţiuni vor fi destinate Druckeriei şi Univ.


Politehnica. Urmând ca pe viitor alte mii de acţiuni să fie puse la dispoziţie pentru doritori, oameni de afaceri şi nu numai.

Cosmin Contra a spus că şi-a dorit să ajute mereu fotbalul local din postura de timişorean. „Oferindu-mi-se această posibilitate am acceptat cu drag, le-am spus colegilor din Consiliul de Administraţie, am venit pentru că mi s-a expus un proiect pe termen mediu-lung în care Timişoara să redevină o forţă în fotbalul românesc. E un vis de-al meu de când în Timişoara nu a mai existat fotbal de nivel foarte mare. Sper ca toţi cei implicaţi în sportul din Timişoara să se implice în acest proiect. Cu cei care sunt acum la masă nu e suficient, sunt sigur, avem nevoie de sprijinul autorităţilor, în primul rând pentru a se crea infrastructura necesară. Nu doar pentru ca Politehnica să dispună de ea pentru a face performanţă, ci şi celelalte echipe din Timişoara să aibă aceleaşi condiţii şi fotbalul bănăţean să redevină o forţă. De aceea apelez la toţi oamenii care sunt polişti să vină lângă echipă, să ajute această echipă să redevină o forţă. Din punct de vedere sportiv sunt alături de cei care conduc această echipă, inclusiv antrenor, staff tehnic, jucători, îmi pun la dispoziţie toată experienţa acumulată, să ajut cu ce pot eu acest proiect”, a spus „Guriţă”.

Gheorghe Iova a vorbit deja despre panuri mari: „Dorim ca preluând acest proiect de la Liga 2, împreună cu oamenii de afaceri şi firmele din Banat care simt ceva pentru Poli să îl ducem la un nivel superior, ca în 5-7 ani să ducem la nivel de cupele europene, pentru a permite ca afacerea să se autosusţină la un moment dat. Vedem proiectul ca pe o afacere din care noi nu putem câştiga decât imagine. O afacere însă pe principii şi reguli de afaceri. Odată stabilite vor trebui respectate de toţi care fac parte din proiect… E absolut nevoie să se simtă această schimbare. La echipă, începând cu condiţiile care li se oferă, până la tot ce înseamnă organigramă şi structură a acestui proiect. E ceea ce dorim. Noi Cramele Recaş nu am acceptat niciodată mediocritatea. E un moment zero şi dorim ca iubitorii de Poli să vină alături de noi, pentru că este o investiţie cu sume mari, la care trebuie să participe marea majoritate a oamenilor cu potenţă financiară din zona Banatului… Credem că pilonii acestui proiect ar trebui să fie în continuare Univ. Politehnica, Druckeria, dar va trebui să găsim soluţii să aducem alături de proiect, Primăria Timişoara, Consiliul Judeţean Timiş şi oameni de afaceri cu potenţă financiară… Ne dorim să fim un exemplu peste ani de zile. Oricum e o noutate pentru peisajul fotbalistic românesc acest proiect”.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.